Back to Question Center
0

Kaj je Amazonova najboljša prodajna cena?

1 answers:

Amazon je največja spletna platforma za spletno prodajo na drobno, kjer ima vsaka stran s stranjo na strani z rezultati iskanja. Amazon uporablja različne algoritme za razvrščanje, da ugotovi, zakaj je ta ali ta izdelek postavljen na določeno stran za iskanje. Eden od najbolj znanih algoritmov rangiranja Amazon je prodaja (Rank Rankers) - bi dashboard wikipedia.

V tem članku bomo razpravljali o tem, kako deluje Amazon Selling Rank. To vam bo dalo priložnost, da zgradite učinkovito marketinško akcijo in nadvladate svoje konkurente.

Preden nadaljujemo v bistvo amazonskega najbolje prodajalca, bi rad omenil, da Amazon ne razkriva skrivnosti, kako se izračuna najnižja rang. Zato vse informacije, predstavljene v tej kratki predstavitvi, temeljijo na mojih raziskavah in izkušnjah.

Kako prodaja Amazon prodajnega razreda?

Ko se pomikate navzdol po straneh izdelka Amazon, si lahko ogledate razdelek »Podrobnosti o izdelku«. Ta razdelek prikazuje Amazon Najboljši Rank. Ta uvrstitev se posodablja na uro in je povezana s številom nedavne prodaje izdelka v primerjavi z drugimi izdelki v tej kategoriji. Amazon Najboljši razred upošteva tudi zgodovinske podatke o prodaji in različne vedenjske dejavnike.

Na splošno velja, da prvi razred pomeni, da je izdelek pred kratkim prodal več kot kateri koli drug izdelek v določeni kategoriji.

Splošno napačno prepričanje, da je Amazon prodajna uvrstitev, temelji na prodaji, temveč na številu in kakovosti pregledov ali ocen. V resnici upošteva samo prodajo (sedanja in nedavna). Zato ni smiselno ustvariti veliko lažnih ali plačanih pregledov okoli vaše strani izdelka, še posebej po zadnjem posodobitvi algoritma za Amazon, v skladu s katerim je treba takoj odstraniti vse neprimerno pridobljene preglede. Torej lahko rečemo, da Amazon Najboljši Rank kaže, kako je bil določen izdelek nedavno prodan v primerjavi z drugimi izdelki znotraj iste kategorije.


Druga pogosta mita, ki jo bomo odpravili, je, da izdelki nimajo neposrednega učinka na prodajno mesto. Kot sem že omenil, Amazon posodobi svoje algoritme na uro. Vendar pa lahko včasih traja tudi daljše obdobje med povečanjem prodaje in izboljšanjem uvrstitve. To pravilo praviloma ne traja več kot 3 ure. Vse to šteje število prodanih izdelkov v primerjavi z drugimi izdelki v isti kategoriji.

Poleg tega je treba omeniti, da povečanje prodaje ne pomeni nujno izboljšane razvrstitve. To je verjetno ena najbolj spornih vprašanj o Amazonovi uvrstitvi. Amazonska prodajna kategorija je neposredno odvisna od drugih izdelkov znotraj kategorije. To pomeni, da povečanje prodaje samo ni dovolj za izboljšanje vašega uvrstitve. Znatno povečanje števila prodaje vam lahko prinese Bestseller Rank. Morate drobno več kot drugi trgovci na drobno v vaši kategoriji. Torej, če opazite povečanje prodaje znotraj vaše niše in veliko povpraševanje po svojih izdelkih, to ne pomeni, da ste najboljši prodajalec v vaši kategoriji. Lahko tudi pokaže, da nekateri vaši konkurenti začnejo prodajati več.

December 6, 2017