Back to Question Center
0

Semalt pojasnjuje, kako izvleči podatke iz HTML strani v PDF datoteko

1 answers:

V tem članku vas bomo vodili skozi proces pridobivanje podatkov s strani HTML in učenje, kako uporabiti podatke za izdelavo datoteke PDF. Prvi korak je določiti programska orodja in jezik, ki ga boste uporabili za nalogo. V tem primeru bi bilo bolje uporabiti okno Mojolicious Perl.

Ta okvir spominja na Ruby on Rails, čeprav ima dodatne funkcije, ki bi lahko presegle vaša pričakovanja. Ta okvir ne bomo uporabljali za ustvarjanje novega spletnega mesta, temveč izvlečemo informacije iz že obstoječe strani. Mojolicious ima odlične funkcije za pridobivanje in obdelavo strani HTML - vps providers. Za namestitev te aplikacije na vaš računalnik boste potrebovali skoraj 30 sekund.

Metodologija

Prva faza: Pomembno je razumeti metodologijo, ki jo morate uporabiti pri pisanju vlog. V prvi fazi boste pričakovali, da boste napisali majhen ad-hoc scenarij, ko boste dobili splošno predstavo o tem, kaj želite storiti, in jasno razumeti svoj končni cilj. Upoštevajte, da mora biti ta linearna koda enostavna brez postopkov ali podprogramov.

Druga faza: zdaj imate jasno razumevanje smeri, ki jo potrebujete, in knjižnice za uporabo. Čas je, da "delimo in vladamo"! Če ste nabrali kode, ki logično delajo iste stvari, jih razdelite v podprograme. Prednost kodiranja podprogramov je, da lahko naredite več sprememb brez vpliva na druge kode. Zagotovila bo tudi boljšo berljivost.

Tretja faza: ta stopnja vam omogoča, da kombinirate svoje kode. Po pridobitvi ustreznih izkušenj lahko enostavno manipulirate s kodami. Zdaj lahko prečkate od postopkovnega kodiranja do objektno usmerjenih, še posebej, če uporabljate objektno usmerjen jezik. Vsaka oseba, ki uporablja funkcionalno vrsto jezika, lahko loči aplikacije na pakete in / ali vmesnike. Zakaj morate pri načrtovanju uporabljati ta pristop? To je zato, ker potrebujete nekaj "prostora za dihanje", še posebej, če pišete prefinjeno aplikacijo.

Algoritem

Po teoriji je čas, da se premaknete na trenutni program. Tukaj so koraki, ki jih morate opraviti pri izvajanju spletnega čistilnika:

  • Ustvarite seznam URL-jev člankov, ki bi jih želeli zbrati;
  • Zopet prek svojega seznama in pridobite te URL-je enega za drugo;
  • Izvleči vsebino elementa HTML;
  • shranite rezultate v datoteko HTML;
  • Pripravite datoteko pdf iz datotek, ko ste pripravljeni na vse;

Vse je tako enostavno kot ABC! Preprosto prenesite program za spletno čiščenje in za to nalogo boste pripravljeni.

December 7, 2017