Back to Question Center
0

Začetniški vodnik iz Semalt Pri strganju spletnih strani

1 answers:

Podatki in informacije na spletu rastejo iz dneva v dan. Danes večina ljudi uporablja Google kot prvi vir znanja, ne glede na to, ali iščejo mnenja o podjetju ali poskušajo razumeti nov izraz.

Z količino podatkov, ki so na voljo na spletu, odpira veliko priložnosti za znanstvenike podatkov. Na žalost večina podatkov na spletu ni na voljo - mobile app developer company. Predstavljen je v nestrukturiranem formatu, imenovanem HTML format, ki ga ni mogoče prenesti. Zato zahteva znanje in strokovno znanje znanstvenika, ki ga uporablja.

Spletno strganje je proces pretvorbe podatkov, prisotnih v formatu HTML, v strukturiran format, ki ga je mogoče zlahka dostopati in uporabljati. Skoraj vsi programski jeziki se lahko uporabljajo za pravilno spletno razrez. Vendar bomo v tem članku uporabljali jezik R.

Obstaja več načinov, na katere se lahko podatki zbirajo iz spleta. Nekatere izmed najbolj priljubljenih so:

1. Človek kopiraj-past

To je počasna, a zelo učinkovita tehnika strganja podatkov iz spleta. V tej tehniki oseba sam analizira podatke in jih nato kopira v lokalno skladišče.

( 19) 2. Ujemanje besedilnih vzorcev

To je še en preprost, a močan pristop za pridobivanje informacij iz spleta. )

Veliko spletnih mest, kot so Twitter, Facebook, LinkedIn itd., Vam zagotavljajo javne ali zasebne API-je, ki se lahko kličejo s standardnimi kodami za pridobivanje podatkov v predpisani obliki.

4. Razčlenjevanje DOM 20)

Upoštevajte, da lahko nekateri programi pridobijo dinamično vsebino, ki so jo ustvarili skripti na odjemalskih straneh. Strani lahko razčlenite v drevo DOM, ki temelji na programih, ki jih lahko uporabite za pridobivanje nekaterih delov teh strani. )

Preden začnete spletno strganje v R, morate imeti osnovno znanje o R. Če ste začetnik, obstajajo veliko veliko virov, ki lahko pomagajo. Prav tako morate poznati HTML in CSS. Ker pa večina znanstvenikov ni zelo dobro z tehničnim znanjem HTML in CSS, lahko uporabite odprto programsko opremo, kot je Gadget Selector.

Na primer, če na spletnem mestu IMDB strnete podatke za 100 najbolj priljubljenih filmov, ki so bili objavljeni v določenem obdobju, morate na spletnem mestu strgati naslednje podatke: opis, čas izvajanja, žanr, oceno, glasovanje , bruto zaslužek, režiser in igralec. Ko ste podatke odložili, jo lahko analizirate na različne načine. Na primer, lahko ustvarite številne zanimive vizualizacije. Zdaj, ko imate splošno idejo o tem, kaj je razrez podatkov, lahko naredite svojo pot!

December 7, 2017