Back to Question Center
0

Semalt: Kaj je najučinkovitejši način za strganje vsebine s spletne strani?

1 answers:

Obdelava podatkov je postopek pridobivanja vsebine s spletnih strani s posebnimi aplikacijami. Čeprav je obdelava podatkov zvenela kot tehnični izraz, jo lahko preprosto izvedete s priročnim orodjem ali aplikacijo.

Ta orodja se uporabljajo za pridobivanje podatkov, ki jih potrebujete na določenih spletnih straneh, kakor hitro je mogoče - nokian r19. Vaša naprava bo delo opravila hitreje in bolje, ker se lahko računalniki med seboj prepoznajo v samo nekaj minutah, ne glede na to, kako velike so njihove podatkovne baze.

Ali ste kdaj morali popraviti spletno mesto, ne da bi izgubili njegovo vsebino? Najboljša izbira je, da vse vsebine strgate in jih shranite v določeno mapo. Morda vse, kar potrebujete, je aplikacija ali programska oprema, ki vzpostavi URL spletnega mesta, briše vse vsebine in jo shrani v vnaprej določeno mapo.

Tukaj je seznam orodij, ki jih lahko poskusite najti tisto, ki bo ustrezala vsem vašim potrebam:

1. HTTrack

lahko razveljavi spletne strani. To lahko konfigurirate tako, da morate potegniti stran in ohraniti vsebino. Pomembno je vedeti, da HTTrack ne more razveljaviti PHP-ja, ker je koda na strežniku. Vendar pa se lahko sooča s slikami, HTML-jem in JavaScriptom.

2. Uporabite »Shrani kot«

Za katero koli spletno stran lahko uporabite možnost »Shrani kot«. Stran bo shranila s skoraj vsemi medijskimi vsebinami. V brskalniku Firefox pojdite v orodje, nato izberite Podatki o straneh in kliknite Mediji..Pripravil bo seznam vseh medijev, ki jih lahko prenesete. Preveriti morate in izbrati tiste, ki jih želite izvleči.

3. GNU Wget

GNU Wget lahko uporabite za zagon celotne spletne strani v trenutku. Vendar ima to orodje manjše pomanjkljivosti. Ne more razčleniti CSS datotek. Poleg tega se lahko spopade s katero koli drugo datoteko. Datoteke prenese prek FTP, HTTP in HTTPS.

4. Preprost HTML DOM razčlenjevalnik

HTML DOM razčlenjevalnik je še eno učinkovito orodje za strganje, ki vam lahko pomaga pri brisanju celotne vsebine s svojega spletnega mesta. Ima nekaj bližnjih tretjih strani, kot so FluentDom, QueryPath, Zend_Dom in phpQuery, ki uporabljajo DOM, namesto String Parsing.

5. Scrapy

Ta okvir se lahko uporabi za strganje vseh vsebin vašega spletnega mesta. Upoštevajte, da vsebina strganja ni edina funkcija, saj se lahko uporablja za avtomatsko testiranje, spremljanje, podatkovno rudarjenje in spletno pajkanje.

6. Uporabite spodnji ukaz za strganje vsebine vašega spletnega mesta, preden ga ločite:

file_put_contents ('/ some / directory / scrape_content.html', file_get_contents ('https://google.com'));

Sklepna ugotovitev

Vsako od zgoraj naštetih možnosti bi morali preizkusiti, saj imajo vsi svoje močne in šibke točke. Vendar, če morate strgati veliko število spletnih mest, je bolje, da se obrnete na strokovnjake za spletno strganje, ker teh orodij morda ne bodo mogli ravnati s takšnimi količinami.

December 7, 2017