Back to Question Center
0

Semalt: Kako uporabljati Python za strganje spletne strani?

1 answers:

Podatki igrajo ključno vlogo pri preiskavah, ali ne? To lahko pripelje do novega načina gledanja stvari in razvoja drugih vpoglede. Najbolj nesrečna stvar je, da podatki, ki jih iščete, navadno niso na voljo. To lahko najdete na internetu, vendar morda ni v obliki, ki jo je mogoče prenesti. V takem primeru lahko uporabite spletno tehniko strganja za programiranje in zbiranje podatkov, ki jih potrebujete.

Obstaja več strmernih pristopov in programskih jezikov, ki lahko pomagajo s tem procesom - company support services. Ta članek vas bo vodil o tem, kako uporabljati jezik python za odlaganje spletnega mesta. Dobili boste veliko vpogledov v delovanje spletnih strani. Prav tako boste razumeli, kako razvijalci strukturirajo podatke na kateri koli spletni strani.

Najboljša izhodiščna točka je prenesti in namestiti Anaconda Python Distribution na vašem računalniku. Prav tako lahko vzamete nekaj vaj na osnove tega programskega jezika. Najboljše mesto za začetek je lahko Codecademy, še posebej, če na tem področju nimate pojma.

Ta vodnik bo uporabil trenutno spletno mesto za uvrstitev Polka v državo za zapornike. Vodili vas bomo o tem, kako uporabljati skript Python za pridobitev seznama zapornikov in pridobitev nekaterih podatkov, kot je mesto bivanja in dirka za vsakega zapornika. Celoten scenarij, s katerim vas bomo vodili, je shranjen in odprt v GitHubu..To je ena od priljubljenih spletnih platform, ki omogočajo skupno rabo računalniških kod. Kode imajo dolg seznam komentarjev, ki vam lahko zelo pomagajo.

Pri strganju katerekoli strani je prvo iskalno orodje spletni brskalnik. Večina brskalnikov bo uporabnikom omogočila orodja za pregledovanje HTML, ki bodo pripomogla k dvigovanju odprtine motornega prostora in razumevanju strukture strani. Način, kako dostopate do vsakega orodja, se razlikuje od enega brskalnika do drugega. Vendar pa je nosilec »vir strani» in ga lahko dobite tako, da z desno tipko miške kliknete neposredno na stran.

Ko si ogledate vir HTML strani, je priporočljivo lepo navesti podrobnosti povezav z zapornikom v vrsticah vrstice. Naslednji korak je napisati scenarij, ki ga bomo uporabili za pridobivanje teh informacij. Paketi Python, ki jih bomo uporabili v procesu težkega dvigovanja, so Beautiful Soup and Requests. Prepričajte se, da ste jih namestili, preden začnete uporabljati kodo.

Spletni skriptni skript bo naredil tri stvari. Te vključujejo nalaganje strani s seznamom in pridobivanje povezav do strani s podrobnostmi, nalaganje vsake strani s podrobnostmi in pridobivanje podatkov ter tiskanje pridobljenih podatkov, odvisno od tega, kako je filtriran, kot mesto prebivališča in dirka. Ko to razumete, je naslednji korak, da začnete proces kodiranja z uporabo Beautiful Juice in Requests.

Najprej logično naložite stran z navedbo zapornice z uporabo URL-jev requests.get in nato uporabite čudovito juho, da jo naberete. Po tem smo povezavo s stranmi podrobnosti z izvlečenjem v vsako vrstico. Po razčlenjevanju podrobnosti za zapornika je naslednji korak, da izgovorite spol, starost, raso, čas rezervacije in imena v slovarju. Vsak zapornik dobi svoj slovar, vsi slovarji pa bodo dodani na seznam zapornikov. Nazadnje, zanke nad dirko in mestne vrednosti, preden končno natisnete svoj seznam.

December 7, 2017