Back to Question Center
0

Spletni zaslon Strganje: Koristni nasveti iz Semalt

1 answers:

Danes lahko ti podatki postanejo najpomembnejše sredstvo. Kot taka, nikoli ni dobra ideja, da bi pustil, da se zdrsne v roke svojih tekmecev. Vendar pa je včasih lahko izziv, da to preprečite zaradi branja zaslona. To je tehnika, ki se že več let uporablja za pridobivanje podatkov s spletnih strani.

Ta metoda za podjetje predstavlja dva pomembna problema. Najprej se podatki lahko uporabijo za pridobitev prednosti nad podjetjem, morda zaradi nelojalnega nižanja cen in pridobivanja informacij o izdelkih - armadi climatizzati per vino. Tudi, če je to storjeno vztrajno, lahko tehnika prav tako grundira delovanje spletne strani.

Na splošno je branje zaslona koncept, ki so ga pred nekaj desetletji ustvarili zgodnji program emulacijskih terminalov. To je programska tehnika, ki izloča informacije iz zaslonov, ki so namenjeni predvsem ogledu ljudi. Program se pretvarja, da je človek in bere podatke, zbira dragocene informacije in jih obdeluje za shranjevanje.

Tehnika se je z leti precej razvila, zlasti z izumom spletnih pajkov..Še nadalje se je razvil z razvojem e-trgovine na drobno, na primer s spletnimi stranmi za primerjavo cen. Te spletne strani uporabljajo programe, ki občasno obiščejo priljubljeno e-trgovino za pridobivanje najnovejših cen in informacije o razpoložljivosti za določen izdelek ali storitev. Ti podatki se nato shranijo v bazo podatkov in uporabijo za zagotavljanje primerjalnih pregledov e-trgovine na drobno.

Konkretno branje zaslona ima različne negativne učinke na IT sisteme podjetja, saj je le še en primer neželenega prometa. Nedavne študije so pokazale, da vsaj 61% celotnega prometa ustvarjajo boti. Ti boti porabijo pomembne vire in pasovno širino, namenjeno pristnim uporabnikom interneta, kar lahko povzroči povečanje stopnje zakasnitve za prave stranke.

Screen branje se dogaja že dolgo časa. Vendar pa šele v zadnjem času žrtve tega vedenja začnejo reagirati. Nekateri so zahtevali nepoštene poslovne prakse in kršenje avtorskih pravic, medtem ko se podjetja, ki se ukvarjajo s strganjem, branijo s svobodo obveščanja.

Veliko lastnikov spletnih mest se je odločilo za uporabo pravil za uporabo na svojih spletnih straneh, ki prepovedujejo agresivno strganje. Na žalost ne morejo uveljavljati teh pravilnikov, zato se zdi, da problem ne bo kmalu izginil.

Pred nekaj leti je eBay predstavil API, ki omogoča dober skraperjem dostop do vaših podatkov. Vendar ne preprečuje, da bi se zlonamerno zbiranje informacij uporabljalo za konkurenčno prednost. Edino resnično obrambo je mogoče doseči z uporabo tehnologije, ki lahko blokira nečloveške obiskovalce na vaši spletni strani. To omogoča resničnim uporabnikom, da dostopajo do vaše spletne strani, medtem ko blokirajo pajke in povzročajo škodo.

Drugi učinkoviti načini, s katerimi se lahko boj proti branju zaslona, ​​so z uporabo tehnik, kot so inteligentni podatki o intelektualni lastnini IP, zaznavanje virusa IP, analiza vedenja odziva na zahtevo in ocena ogroženosti v realnem času ter geo-lokacija izvrševanje.

December 7, 2017