Back to Question Center
0

Semalt Expert na spletni strani Strganje - Good And Bad Bots

1 answers:

Spletno strganje je bilo dolgo časa in velja za uporabno spletni skrbniki, novinarji, samostojni podjetniki, programerji, neprogramatorji, tržni raziskovalci, znanstveniki in strokovnjaki za socialne medije. Obstajata dve vrsti boksov: dobri boji in slabi boji. Dobri roboti omogočajo iskalnikom, da indeksirajo spletno vsebino in jim dajejo veliko prednost tržni strokovnjaki in digitalni prodajalci. Po drugi strani so slabi boji neuporabni in si prizadevajo poškodovati rangiranje iskalnika po spletnem mestu. Zakonitost spletnega strganja je odvisna od vrste bometov, ki ste jih uporabili.

Če na primer uporabljate slabe bote, ki vsebujejo vsebino z različnih spletnih strani z namenom nezakonite uporabe, je lahko spletno strganje škodljivo - somatoline o collistar anticellulite. Če pa uporabite dobre bote in se izognete škodljivim dejavnostim, vključno z napadi zavrnitve storitve, spletnih goljufijam, konkurenčnimi strategijami za rudarjenje podatkov, krajo podatkov, ugrabitvami računov, nepooblaščenim skeniranjem ranljivosti, zlorabami digitalnih oglasov in krajo intelektualnih lastnosti, potem je postopek spletnega strganja dober in koristen za rast vašega podjetja na internetu.

Na žalost večina samostojnih podjetnikov in zagonskih podjetij ljubi slabe pošto, ker so poceni, zmogljivi in ​​celoviti način za zbiranje podatkov brez potrebe po partnerstvu. Velike družbe pa uporabljajo pravne spletne strgalce za svoje dobičke in ne želijo uničiti njihovega ugleda na internetu z nezakonitimi spletnimi strgalci. Splošna mnenja o zakonitosti spletnega strganja se ne zdijo pomembna, saj je v zadnjih nekaj mesecih postalo jasno, da sistemi zveznega sodišča vedno bolj razbijajo nezakonite strategije za spletno strganje.

Spletno strganje se je začelo kot nezakonit postopek leta 2000, ko je bila uporaba boksov in pajkov na spletnih straneh za strganje nesmiselna..Ni bilo veliko praks, ki so bile prilagojene, da bi preprečili širjenje tega postopka na internetu do leta 2010. eBay je najprej vložil predhodne sodne odredbe proti ponudniku Bidder's Edge in zatrjeval, da je uporaba spletnih strani na spletnem mestu kršila zakone Trespass to Chattels. Sodišče je kmalu izdalo sodne odredbe, ker so se uporabniki morali dogovoriti o določilih in pogojih spletnega mesta in veliko število botov je bilo deaktiviranih, saj bi lahko bile uničujoče za računalniške stroje eBay. Tožba je bila kmalu rešena pred sodiščem, eBay pa je vsakomur preprečil uporabo botov za spletno strganje, ne glede na to, ali so dobre ali slabe.

Leta 2001 je potovalna agencija tožila tekmovalce, ki so s spletnega mesta s pomočjo škodljivih pajkov in slabih robov strgali iz spletne strani. Sodniki so spet sprejeli ukrepe proti kaznivemu dejanju in naklonili žrtvam, saj bi spletno branje in uporaba poštnih pošiljk lahko škodilo različnim spletnim podjetjem.

Danes se za akademsko, zasebno in združevanje informacij veliko ljudi sklicuje na poštene postopke spletnega strganja in v zvezi s tem je bilo razvito veliko spletnih orodij za strganje . Zdaj uradniki pravijo, da niso vsa ta orodja zanesljiva, tista, ki prihajajo v plačanih ali premium različicah, so boljša od brezplačnih spletnih strgalnikov .

Leta 2016 je kongres sprejel prvo zakonodajo, ki je usmerjena na slabe bote in podpirala dobre bote. Uveden je bil Zakon o boljši prodaji elektronskih vozovnic (BOTS), ki je prepovedal uporabo nezakonite programske opreme, ki bi lahko ciljala na spletne strani, kar je škodovalo njihovim vrstam iskalnikov in uničilo njihovo poslovanje. Obstajajo vprašanja pravičnosti. Na primer, LinkedIn je porabil veliko denarja za orodja, ki blokirajo ali odpravljajo slabe bote in spodbujajo dobre bote. Ker sodišča poskušajo odločiti o zakonitosti spletnega strganja, imajo podjetja svoje podatke ukradene.

December 7, 2017