Back to Question Center
0

Ali mi lahko poveste vse o iskalniku na Amazon in njegovem posebnem algoritmu?

1 answers:

To je ne-brainer, vendar za razliko od tradicionalnih iskalnikov (na primer Google, ki je na primer namenjen iskanju splošnih informacij), je poseben iskalnik na Amazonu zasnovan predvsem za pomoč živim kupcem z izdelavo spletnih strani nakupe v spletnih trgovinah za dostavo z ladij. Enostavno rečeno, algoritem za iskanje motorjev, ki vozi Amazon, ponuja tako ekološke kot tudi plačljive priložnosti, ki omogočajo uspešno kapitalizacijo blagovne znamke za vsakega pametnega prodajalca, ki prodaja tam. Po najnovejših statističnih podatkih je v letošnjem letu ocenjenih več kot 200 milijard pravih iskanj strank, ki so bile ocenjene za najbolj priljubljeno platformo e-trgovanja na tem svetu. In sploh ni presenetljivo preprosto zato, ker je najnovejša povezana študija raziskala nekaj približno 55% potencialnih kupcev, ki so svojo začetno poskusno iskanje izdelkov še posebej iskali na Amazon.

Torej, vprašanje je - kakšne so glavne značilnosti iskalnika, ki odločajo nad Amazon? In na kakšen način vodilni trgovci, ki prodajajo tam, lahko svojim izdelkom vidno predstavijo eno vrstico pred ostalimi aktivnimi prodajalci? Tu je najkrajši in verjetno popolnoma ustrezen odgovor - iskalnik na Amazonu je vsekakor primerljiv z Googlovim algoritmom. Po drugi strani pa se zdi popolnoma drugačna od tiste, ki jo uporablja svetovni iskalni velikan - mini aerotank base. Spodaj bom imel kratek pregled, ki bo zajel tako popolnoma podobne lastnosti kot tudi glavne točke raznolikosti.

Ustreznost in pomen

Let's face it - vsi večji iskalniki, kot je Google, iščejo predvsem za pomembnost in pomen. Amazon tukaj ni izjema, saj uporablja ključne besede in vsebino strani s celotnimi besedili v kontekstualnem besedilu, da bi določil in določil pomembnost izdelka ter pomen za iskanje po meri kupca..Edina izjema je v tem, da iskalnik na Amazon analizira mnogo manjšo zbirko podatkov, saj bolj strukturirane informacije razdelijo v kategorije izdelkov in jih podpirajo atributi, povezani s kategorijo, na primer na primer teža, velikost, materiali itd.

Ključne besede in besedne zveze z dolgimi repi

Obstaja kakovostna vsebina, bogata s kontekstualnimi ključnimi besedami in ključnimi frazami z dolgim ​​repom, pomembna za razvrščanje algoritma Amazon - tako kot pri vseh tradicionalnih iskalnikih. Upoštevajte pa, da obstaja nekaj popolnoma neusklajenih lastnosti za ključne besede, gledane na tem gnečem trgu.

Na podlagi najnovejšega poročila o Amazon Retail Analytics so glavne točke za natančnejšo pozornost:

  • Ključne besede z velikim obsegom iskanja se seveda dobro spreminjajo v Amazoniji.
  • Podatki o trženju podatkov o oglaševalskih akcijah PPC običajno pomagajo natančno določiti, katere ključne besede imajo tam največji obseg iskanja.
  • Najpogosteje je težko določiti ali vsaj delno razkriti dejansko količino iskanja, ki obstaja za določeno poizvedbo o ključni besedi, ki jo uporabljajo aktivni nakupovalci v Amazoniji.

Pregledi strank in pričevanja so ključnega pomena za iskalnik na Amazon, saj je lahko levi delež potencialno novih ključnih besed neposredno na teh odsekih povratnih informacij.

Kadar se ločeno upošteva, se lahko konverzijski tečaj za Amazon precej manj zanima, kot pa na glavnih iskalnikih, kot je Google. Enostavno rečeno, mnogi prodajalci vidijo dokaze, da lahko ti izdelki, ki imajo več prometa (in končno, prodajo), uvrščajo na najvišje položaje, zato se preusmeritev nekoliko za sabo za sabo.

December 7, 2017