Back to Question Center
0

Je Pay Per Kliknite Amazon oglaševanje vredno naložb?

1 answers:

Tisti trgovci, ki želijo povečati svojo spletno prodajo, lahko izkoristijo oglaševalsko akcijo Amazon PPC. Ta program Amazon je pravilno ustvarjen in uspel zagotoviti spletnim trgovcem z vsemi možnostmi, da bi več ponudb in povečali svojo ekološko uvrstitev.

V tem članku bomo razpravljali o taktiki optimizacije PPC, ki jih lahko uporabite za povečanje vašega dobička, kolikor je mogoče za kategorijo vašega izdelka - vernons cashback.

Kako je Amazon plačal iskalno delo?

Od samega začetka nam razpravljamo, kaj je Amazon plačano iskanje.

Amazon prejme milijone iskanj vsak mesec. Večina jih je nakupovalcev, ki prihajajo v Amazon, pri čemer je jasno, da nameravajo kupiti tisto, kar potrebujejo. Samo vnesite svojo željo v polje za iskanje v Amazonu, sistem za iskanje pa jim daje najustreznejše izdelke za poizvedbe, za katere meni, da bodo najverjetneje zadovoljile želje uporabnika. Ti rezultati se lahko obravnavajo kot ekološki. Vendar pa so tudi plačani rezultati iskanja, ki jih kupci lahko vidijo v desnem stolpcu ali pod ekološkimi rezultati. Ti sponzorirani izdelki Amazon imajo vse možnosti, da postanejo dobro kupljeni, saj so vidni ciljnemu občinstvu, ki jih namerava kupiti.

V skladu s to akcijo morate plačati za vsak klik uporabnika na vaš oglas. Precej enako kot v Googlu. Cena na klik se lahko razlikuje od ene tržne niše do druge. Vendar, če imate pameten pristop k izvajanju vaše oglaševalske akcije z Amazonovo plačo na klik, boste dobili veliko donosnost naložb.

Če želite vse natančno narediti, morate razviti strategijo oglaševanja in se lotiti vseh težav, preden začnete oglaševati.

Zmagovalno optimizacijsko oglaševalsko akcijo praviloma sestavljajo naslednje faze:

  • izvede tržne raziskave za iskanje ciljnih iskalnih izrazov, ki se pretvarjajo v prodajo;
  • zožite seznam iskalnih izrazov in odstranite vse nepreverljive ključne besede;
  • povečajo ponudbe za iskalne izraze, ki se dobro pretvorijo.

Osnovne amazonske oglaševalske meritve

Oglaševalski stroški prodaje - odstotek pripisane prodaje, porabljene za oglaševanje. Izračunajte oglaševalske stroške prodaje, tako da delite skupno porabo oglasa s povezano prodajo.

Pripisana prodaja - skupno število prodanih izdelkov, ki so bili ustvarjeni v enem tednu od klikov vaših oglasov v iskanju. V poročilu o uspešnosti oglaševalske akcije lahko preverite posamezne prodajne vsote za oglašene izdelke in druge stvari.

Prikazi - ta metrika prikazuje, kolikokrat so bili vaši oglasi prikazani ob iskanju v Amazoniji. Vsi uporabniški kliki za zadnje obdobje se lahko prilagodijo zaradi klikom na razveljavitev.

Kliki - število klikov vaših oglasov. Zelo težko je odstraniti neveljavne klike iz vašega oglaševalskega poročila.

Vodnik po korakih kako ustvariti kampanjo Amazon PPC

  • Pripravite svoj seznam

Prva stvar, ki jo morate storiti, preden začnete oglaševalsko kampanjo Amazon za plačilo na klik, je optimizirana v vašem seznamu v skladu z osnovnimi zahtevami Amazona. Ni smiselno, da bi ustvarili promet na nizko kakovostnem grozljivem seznamu. Zato morate delati na vsakem vidiku vašega vnosa, izpolniti vsa polja in jih obogatiti s ciljnimi iskalnimi pogoji. Prepričajte se, da vnesete vse ustrezne iskalne izraze, ki jih boste ciljali nekje na vašem seznamu (v naslovu, oznakah, opisu izdelka itd.)

Bodite pozorni na kakovost svojih slik. Prosite profesionalnega fotografa, da posname fotografije svojih stvari in jih oblikuje po smernicah Amazonke (belo ozadje, 85% slike je posvečeno izdelku, visoka ločljivost, zmožnost povečave). Poleg tega bi morali izdelati odlične opise izdelkov, da bi poudarili koristi vašega izdelka in osnovne funkcije. In končno, morate pridobiti nekaj pozitivnih mnenj. Mnenja služijo kot pomemben razvrstitveni dejavnik na Amazonu, ki kupcem pomaga pri odločanju o nakupu. To je tako imenovani "faktor zaupanja" na Amazon, ki lahko neposredno vpliva na stopnjo konverzije izdelkov.

  • Izberite pravo vrsto oglasov

Obstajajo dve vrsti oglaševanja na Amazon - tisti, ki obiskovalce pošlje na vaše spletno mesto ); in tisti, ki jih pošlje v vaš izdelek v Amazon (Amazon sponzoriranih izdelkov).

Če želite, da so vaši izdelki vidni na Amazon, je smiselno, da uporabljate oglase Amazon Sponsored Products. V tej objavi se bomo pogovarjali samo o tej vrsti Amazon oglaševanja.

V skladu s to oglaševalsko akcijo lahko svoje izdelke označite v notranjih rezultatih Amazon za iskalne izraze, ki jih morda ne bodo uvrstili. Vendar, če že imate te ekološke uvrstitve za vse te besede, boste dvakrat dobili izpostavljenost.

Če ste novi na Amazon platformi, bo oglaševalska akcija Amazon Sponzorirane izdelke znatno spodbudila vaše izdelke pred potencialnimi strankami. Poleg tega vam lahko pomaga povečati svojo ekološko uvrščenost na Amazon SERP, s čimer privlači vse bolj usmerjen promet na vaše strani izdelka.

  • Ustvarite svojo oglaševalsko akcijo

Zdaj veste, kako oglaševalska kampanja Amazon Sponsored Products deluje, je čas, da ustvarite svojo prvo akcijo na Amazon. V tem poglavju bom razložil, kako to storiti enostavno in hitro.

Če želite nastaviti oglaševalsko akcijo, morate obiskati središče prodajalca Amazon in izbrati možnost »Upravitelj oglaševalske akcije«. Tukaj najdete gumb »Ustvari akcijo«. "Za začetek kliknite nanjo. Tukaj morate ustvariti ime svoje oglaševalske akcije in določiti dnevni proračun, ki ga lahko privoščite. Morate posebno pozornost nameniti imenu vaše oglaševalske akcije, ker boste pozneje, ko boste imeli več oglaševalskih akcij v enem računu,.

Vaše konverzije na izdelke se praviloma začnejo z nizko. Vendar s tokovnim časom ta stopnja narašča. Ko se to zgodi, bo cena na klik postala nižja kot na začetku. Zato je zelo malo negotovosti, da bi ga takoj postavili na visoko mesto.

  • Izberite tip ciljanja

V Amazonovi oglaševalski kampanji sta dve vrsti ciljanja - samodejno in ročno. Priporočam, da uporabite ročno ciljanje, saj v okviru vaše oglaševalske akcije zagotavlja popoln nadzor in vam daje možnost, da ciljate na ključne besede, za katere menite, da so pomembne za vaše podjetje.

Samodejno ciljanje je tudi smiselno, če ne želite vložiti svojega časa in truda v oglaševanje Amazon. V tem primeru se lahko popolnoma zanesete na raziskovalni sistem Amazon. To je lahko kul način, da poiščete nove predloge ključnih besed brez uporabe dodatnih orodij. Tukaj si lahko ogledate nekaj iskalnih izrazov, za katere si sploh niste mislili ciljati.

December 22, 2017