Back to Question Center
0

Ali obstaja malo znanih dejstev o uvrstitvi na Amazon, ki bi lahko ovirala moj uspeh?

1 answers:

Da, poznam nekaj malo znanih dejstev o uvrstitvi na Amazon, ki prevečkrat črpajo črto med osupljivim poslovnim uspehom in popolnim neuspehom na tem gnečenem trgu. Mislim na precej pogosta situacija, ko lahko uporabljate glavne ciljne ključne besede za optimizacijo seznama izdelkov, ki niso popolnoma pravilno. Ali pa na primer, ko dejansko ni uspelo dobiti celotnega seznama izdelkov optimizirati na pravi način, zlasti prek najbolj specifičnih ključnih besed usmerjenih področij - wireless networking companies california. Vse te stvari skupaj ne morejo le preprečiti, da bi si zaslužili to zasluženo uvrstitev na Amazon, ampak lahko dejansko stane pravi spletni promet in končno - neto prodaja tam. Torej, spodaj bom pokazal glavne pasti za vas, da se jim izognete, ali pa vsaj hitro prilagodite vse, tako da bo morebiten negativni učinek za vašo uvrstitev na Amazon minimiran.

Dejstvo 1: Amazonov A9 algoritem vidi naslov kot ključno besedo

Preveč prodajalcev na Amazonskem računu verjame, da je treba istim ključnim besedam dati enake ključne besede v naslovu izdelka in Polja ključnih besed za backend je MORA. Ampak vsi so strašno narobe. Zakaj? Preprosto zato, ker Amazonov notranji algoritem natančno ujema z vsako posamezno ključno besedo, ki jo najdete v naslovu izdelka ali drugje v področju ključnih besed - s tistimi, ki so jih v iskalnem polju vnesli živi kupci. In tisti, ki poznajo SEO, to dobro vedo: uporaba dvojnikov je skorajda pozitivna stvar.

Dejstvo 2: Polje izdelkov in polja ključnih besed imajo enako maso

To je splošno spregledana prevara, kadar ljudje zagotovo večjo težo dajejo zlasti naslovu izdelka, in sicer poljubno drugo polje ali del v svojem seznamu izdelkov. Toda resnica je, da imajo naslovne oznake res večje teže - seveda, če jih opazimo v očeh Googlovega iskalnika. In to ne pomeni nujno, da mora biti enaka stvar resnična glede razvrstitve na Amazon. Tisti, ki domnevajo enako o optimizaciji oglasov na seznamu izdelkov na Amazon, tudi niso pravilni.

Dejstvo 3: fraze z dolgimi repi ne bodo storile za polja ključnih besed

Let's face it - Amazonov A9 iskalni algoritem nikoli ne išče natančnega frazno ujemanje. Pravzaprav deluje z združevanjem samo posameznih besed, tako da ni več treba izgubljati prostora za vnos izdelkov z vnosom ponovljenih besed. Namesto tega, bolje je, da se znebite morebitnih dvojnikov in preostale ključne besede postavite v čisti in jasen, logičen naročilo. Na ta način boste zagotovo dobili večji prostor za iskanje drugih ciljnih ključnih besed.

Dejstvo 4: Zakuljevanje, vejice in množine, ki se dogajajo

Amazonova A9 ne upošteva. Mislim na situacijo, ko lahko vzamete korensko besedo in ji preprosto dodate različne končne različice. Na primer, "prehrana", "diete", "dietne" in tako naprej. Torej bo vsaka od teh sprememb ključnih besed obravnavana kot drugi iskalni izraz. Kot za zapise in verjetno tudi katera koli druga sredstva ločil - Amazon preprosto jih ignorira. Zato vam ni treba izgubljati časa za nobenih manipulacij tam - preprosto nima učinka na vašo uvrstitev na Amazon.

December 22, 2017