Back to Question Center
0

Kateri dejavniki so v glavnem stavni algoritem za razvrščanje izdelkov Amazon?

1 answers:


Podobno kot pri Googlu ima algoritem razvrščanja izdelkov Amazon veliko lastnih nians. Da ne omenjam skrivnosti, ki obdaja del svojih včasih preveč motnih rangirnih dejavnikov. Ampak danes bom odpravil vse z njimi povezane nesporazume, tako da boste natančno vedeli, kaj je treba storiti, da bi se dobro uvrstili v serijo izdelkov Amazon.

Amazonski dejavniki uvrstitve na trg

Že dobro znano, da glavni iskalniki, kot je Google, uporabljajo zunanje dejavnike za določitev položaja iskanja na vsaki strani indeksirano na internetu. Med drugim je Googlov algoritem za razvrščanje poizvedb osredotočen predvsem na profil povratne povezave na spletnem mestu, prisotnost družbenih medijev, avtorizacijo spletnega mesta / domene itd - nethris releve de paie.Obenem pa se Amazonov algoritem za razvrščanje izdelkov uporablja samo interni dejavniki, pri katerih ni upoštevanih zunanjih spletnih elementov. Zato Amazon gleda na čisto notranje dejavnike, kot so dejanska prodaja, naslovi izdelkov, pravilna uporaba ključnih besed in kombinacij kombinacij za dolgozahodni del (najpogosteje v ozadju), razpoložljivost izdelkov, zadovoljstvo strank, konkurenčne cene, mnenja strank , itd. Ampak kako razumeti, na kakšen način Amazon dejansko uvršča izdelke, da bodo vaši tisti navsezadnje navedeni na prvi strani? Obstaja splošno sprejet pristop, ki temelji na konverziji za razvrščanje izdelkov Amazon, in spodaj bom kmalu izvedel kratko paleto svojih glavnih elementov.

pristop, ki temelji na konverziji

Za razliko od Googlea, ki ima več kot 200 dejavnikov ujemanja, algoritem za razvrščanje izdelkov Amazon ni tako prefinjen. Pravzaprav je vse kar je precej preprosto - več ljudi si s klikom kupi klik, višji bo vaš seznam izdelkov na Amazon. Stvar je v tem, da Amazon samo želi prodati več. Torej, ko vaš izdelek dobro pretvori, bo seveda enako ocenjen. To je to!

Prodaja

Še enkrat, če Amazon končno išče več prodaje, uspešnejši prodajni posli, ki jih dostavite, večji bo vaš potencialni napredek. To pomeni, da tisti predmeti, ki so dobro prodani, dosledno uvrščajo na vrhu SERP-jev. In niso nujno, da so hkrati dobro optimizirani ali ocenjeni. Upoštevajte pa, da algoritem za razvrščanje izdelkov Amazon ne upošteva samo vaše nedavne prodajne rezultate, ampak celotno zgodovino prodaje, ki ste ga dobili od prve uspešno zaključene prodaje tam.

Sponzorirani izdelki

Let's face it - razvrstitev višje zlasti tiste izdelke, ki imajo več prodaje je smiselno (vsaj z vidika tega spletnega trga). In to je skoraj vsak posel, ki ga lahko predstavljamo, kajne? Čeprav ima za Amazon prodajalce določeno pomanjkljivost. Mislim, da je ta položaj zelo podoben tistim s spletnimi mesti, ki imajo več prometa. Enostavno postavite, hitreje se vaš izdelek prodaja po najnovejšem časovnem okviru (prodajna dejavnost), boljša in hitrejša razvrstitev, ki jo boste imeli. Kot rezultat, lahko postane res težko zagnati novo linijo izdelkov ali preživeti na Amazon kot novice prodajalec. Zato je včasih z začetkom s sponzoriranimi proizvodi družbe Amazon ali oglasi PPC edini način za prekinitev tega "razvrstitev vrzeli" in imajo koristno hitrost pri hitri prodajni hitrosti.

December 22, 2017