Back to Question Center
0

Kaj je Website Strganje? 5 Metode iz Semalt za preprečevanje nezakonitega spletnega strganja

1 answers:

Spletno strganje, znano tudi kot spletno nabiranje, ekstrakcija, je tehnologija, ki pomaga organizirati in izločiti podatke z ene ali več spletnih mest. Lahko spremenite različne URL-je in jih uporabite v obliki datotek CSS, JSON, REGEX in XPATH. Torej, spletno strganje je zapleten proces samodejnega zbiranja informacij iz mreže. Trenutni spletni programi za strganje in rešitve segajo od ad-hoc do popolnoma avtomatiziranih sistemov, ki lahko pretvorijo celotna spletna mesta ali bloge v koristne in dobro strukturirane informacije.

Načini preprečevanja nezakonitega branja spletnega mesta:

Spletni skrbnik lahko uporabi različne ukrepe za upočasnitev ali zaustavitev škodljivih spletnih strani. Najbolj uporabne metode so opisane spodaj:

1. Blokiraj naslov IP:

Blokirajte spamere IP-naslov ročno ali z nekaterimi zanesljivimi orodji.

2. Onemogočite API-je spletnih storitev:

Dobro je, da onemogočite API spletnih storitev, ki jih lahko izpostavijo sistemi. Boti, ki uporablja niz strežnikov, lahko brez te težave blokira to tehniko.

3. Spremljajte svoj spletni promet:

Pomembno je, da vsi spremljamo spletni promet in njegovo kakovost. Če niste uporabljali storitev SEO in še vedno prejemate veliko število pogledov, vas morda moti promet z boni.

4. Uporaba captcha:

Morate uporabiti vzorce captcha, da se znebite slabih robotov in strgalnikov spletnih mest . Najpogosteje bots ne morejo zaznati besedila, zapisanega v captcha, in se takšnih izzivov ne morejo odzvati. Na ta način lahko dobite samo človeški promet in se znebite boksov.

5. Komercialni anti-bot storitve:

Veliko število podjetij ponujajo protivirusne in anti-bot programov. Imajo tudi vrsto storitev proti strganju za spletne skrbnike, blogerje, razvijalce in programerje. Lahko uporabite katero od teh storitev, da se znebite nezakonitega spletnega strganja.

Dva različna načina za uporabo spletnih strgalnikov na spletu:

S spletnim strgalom lahko zlahka izdelate zemljevide spletnega mesta in navigirate po spletnem mestu, da si sami pridobite pomembne podatke.

1. Izdelki za strganje in cene:

Dokazano je, da lahko optimizacija cen pomaga izboljšati bruto dobiček za deset do dvajset odstotkov. Ko bodo proizvodi in cene iztisnjeni, vam bo enostavno vedeti, kako razvijati svoje podjetje na spletu in kako prodati največje število izdelkov in storitev. To metodo pogosto uporabljajo potovalna spletna mesta, podjetja za elektronsko poslovanje in druga podobna podjetja na spletu.

2. Z lahkoto spremljajte spletno prisotnost:

Pomemben in pomemben vidik spletnega strganja, kjer so dobljeni poslovni profili in pregledi spletnih strani. Uporablja se za preverjanje uspešnosti določenega izdelka ali storitve, reakcije in obnašanja uporabnikov ter prihodnosti podjetja. Ta spletna strategija za strganje bi lahko pripomogla k izdelavi seznamov in tabel, ki temeljijo na pregledih uporabnikov in poslovnih analizah Source .

December 22, 2017