Back to Question Center
0

Semalt: Različne metode za strganje celotne spletne strani

1 answers:

Te dni, opravi ročno ali s pomočjo programov za strganje po spletu. Spletna orodja za strganje prinašajo in prenesejo vaše strani za ogled, nato pa izločite označene podatke, ne da bi pri tem ogrozili kakovost. Če iščete celotno spletno stran, morate sprejeti nekatere strategije in poskrbeti za kakovost vsebine.

Ročno strganje: metoda Copy-paste:

Prva in najbolj znana metoda za strganje celotne spletne strani je ročno strganje. Ročno boste morali kopirati in prilepiti spletno vsebino in jo razvrstiti v različne kategorije. To metodo uporabljajo neprogramerji, spletni skrbniki in samostojni podjetniki za pridobivanje podatkov in krajo spletne vsebine v nekaj minutah. Ponavadi hekerji izvajajo to strategijo in uporabijo različne bote, da ročno pobirajo celotno spletno stran ali blog.

Avtomatizirane metode strganja:

Razčlenjevanje HTML:

Razčlenjevanje HTML se izvaja z JavaScriptom in cilja na linearne in ugnezdene strani HTML. Pomaga vam, da v dveh urah strgate celotno spletno mesto. To je ena najhitrejših in najbolj natančnih metod za pridobivanje besedil ali podatkov, ki omogočajo strganje tako osnovnih kot kompleksnih spletnih strani.

Razčlenjevanje DOM:

DOM ali model predmeta dokumenta je še en učinkovit način za strganje celotne spletne strani. Običajno se ukvarja z datotekami XML in jih uporabljajo programerji, ki želijo podrobno pregledati svoje strukturirane podatke. DOM parsers lahko uporabite za pridobivanje vozlišč, ki vsebujejo uporabne informacije. XPath je močan razčlenjevalnik DOM, ki vam razkriva celotno spletno stran in ga lahko integrirate s polnopravnimi spletnimi brskalniki, kot so Chrome, Internet Explorer in Mozilla. Spletna mesta, ki jih je dobila ta metoda, morajo vsebovati dinamično vsebino za želene rezultate.

Vertikalna združitev:

Vertikalne agregacije so prednostne velike blagovne znamke in IT podjetja. Ta metoda se uporablja za ciljanje določenih spletnih mest in spletnih dnevnikov ter podatkov o žetvah, ki jih shranjujejo v oblaku. Ustvarjanje in spremljanje podatkov za določene vertikale je mogoče narediti s to kul metodo. Torej vam ni treba skrbeti za kakovost oskubljenih podatkov, saj je vedno odlično! XPath ali XML Path Language je jezik poizvedbe, ki zbriše podatke iz dokumentov XML in zapletenih spletnih mest (XPath).Ker so dokumenti XML zapleteni za reševanje, je XPath edini način za pridobivanje podatkov in ohranjanje njene kakovosti. To tehniko lahko uporabite v povezavi z razčlenjevanjem DOM in pridobivanjem podatkov iz obeh spletnih dnevnikov in spletnih mest za potovanja.

Google Dokumenti:

Google Dokumente lahko uporabljate kot močno orodje za strganje in pridobivanje podatkov s celotnih spletnih mest. Znana je med strokovnjaki in lastniki spletnih strani. Ta metoda je uporabna za tiste, ki želijo strgati celotno spletno stran ali nekaj strani v nekaj sekundah. Možnost Data Pattern lahko uporabite ali ne, da preverite kakovost vaših oskubljenih podatkov.

Ujemanje s tekstovnim vzorcem:

Metoda regularnega izraza, ki lahko izvleče celotna spletna mesta v Python in Perl. Ta metoda je znana med programerji in razvijalcem ter pomaga brati podatke iz kompleksnih spletnih dnevnikov in novic Source .

December 22, 2017