Back to Question Center
0

La Guida Da Semalt: Najboljši glosar Condiioni Ogni Blogger Dovrebbe Sapere

1 answers:

Ste že kdaj želeli, da bi dobili seznam vseh osnovnih ključnih pojmov, ki jih mora vsak blogger vedeti? Let's face, veliko je vedeti o blogging in spletnem trženju. Imeti stran za referenco bi bila zelo priročna.

Na srečo zate, to je točno Andrew Dyhan, strokovnjak iz Semalt Digtal Services je naredil za vas v tem članku. Seznam pogostih blogskih izrazov, ki so določeni in urejeni po abecedi, boste našli za vaše udobje.

AdSense: je platforma za prihodke, ki je v lasti Googla. Bloggers zaslužijo, ko ljudje kliknejo povezave AdSense v člankih in na oglasih, ki se prikazujejo na spletnih mestih ali blogih - adm yspww40.

AdWords: druga Googlova aplikacija za oglaševanje denarja, na kateri se plačajo bloggers in lastniki spletnih mest na klik ciljne ključne besede.

Alexa: je orodje za razvrščanje na spletni strani Amazon. Indeksira spletne strani in vam omogoča, da ugotovite, kateri od njih imajo največ prometa. Vsaka spletna stran je dodeljena na podlagi zbranih podatkov. Nižje uvrstitev, bolj priljubljena spletna stran.

povratne povezave: so hiperpovezave, ki jih najdete v spletnih dnevnikih in na spletnih mestih, ki povezujejo avtoritativne spletne strani. Google uporablja povratne povezave za razvrščanje spletnih strani.

Blackhat Search Engine Optimization: brezvestne tehnike, ki so neetično uporabljene za povečanje spletnega uvrstitve. To vključuje namiganje na tehnike, kot so polnjenje ključnih besed v besedilo in uporaba vratnih strani.

Blog: redno posodablja spletni strani z ustreznimi in zanimivimi temami.

Domena: je ime gostitelja spletne strani.

Krma: je način, da ljudje prejmejo najnovejše novice iz priljubljenih spletnih mest in spletnih dnevnikov. Oba glavna vira so RSS in Atom.

Google Analytics: Googlova statistična platforma. Omogoča prejemanje informacij, ki se nanašajo na specifike vašega spletnega mesta, npr. količina prometa, ki prihaja na vašo spletno stran..

Stran z indeksi: domača stran spletnega dnevnika ali spletnega dnevnika.

Linkbait: je dejavnik privlačnosti, zaradi katerega ljudje kliknejo določene objave, videoposnetke ali slike.

Meta oznake: so preprosto HTML oznake, ki označujejo opis strani in ključne besede.

Niche: zoženo predmetno področje, na katerega se lahko osredotoči bloger.

PageRank: spletna stran ali uvrstitev spletnega dnevnika, izračunana z Googlovimi algoritmi.

Permalink: URL določene strani ali objave v spletnem dnevniku.

Objava: posamezni članki ali prijave, ki sestavljajo spletno stran ali blog.

Pro Blogger: oseba, ki dohodek ustvari na spletu s svojim blogom (-i) in se zato šteje za poklicnega spletnika, aka pro bloggerja.

Search Engine Optimization (SEO): tehnike, ki se uporabljajo za povečanje uvrstitve spletnih strani na organski, etično odobreni način. Ko je spletna stran ali blog nastavljen za SEO, rečemo, da je popolnoma optimiziran.

Družabni mediji: spletne platforme, ki omogočajo družbeno interakcijo med ljudmi. Med njimi so platforme, kot so Facebook, LinkedIn, Google+, Instagram, Snapchat.

Naročniki: ljudje, ki se odločijo, da se registrirajo na svoji spletni strani ali blogu, da prejemajo redne novice ali posodobitve prek e-pošte.

Tags: ključne besede, ki olajšajo ljudi, da bi našli tisto, kar potrebujejo na vaši spletni strani.

Virusna vsebina: priljubljena vsebina, ali so videoposnetki, slike ali objave, ki jih v kratkem času delijo veliko ljudi.

Vlogging: uporaba video formatov za promocijo vsebine, ki bi se običajno sicer prebrale v objavi v spletnem dnevniku.

Wordpress: vodilna blogska platforma na svetu.

WordPress Plugin: obstajajo številne vtičnice, ki rešujejo različne težave. Vsak vtičnik je del kode, ki ga lahko vstavite v svoj spletni dnevnik ali na spletno mesto.

URL: je kratica za Uniform Resource Locator. URL-ji so povezave, ki vas bodo pripeljale do določene strani in se obravnavajo kot naslovi za te spletne strani ali strani.

Ta seznam ni celovit, vendar vam daje najpogostejše izraze, na katere boste naleteli, in najosnovnejše pogoje, ki jih mora vsak blogger vedeti.

November 28, 2017