Back to Question Center
0

Nasvet semalt strokovnega bloka: 5 načinov blokiranja spletnih mest v Chromu

1 answers:

Spletne strani so odličen vir informacij, vendar je blokiranje neželenih, sumljivih in odraslih spletnih strani bistvenega pomena za našo varnost na spletu. Včasih so uporabniki preusmerjeni na čudne objave v spletnem dnevniku ali na spletno vsebino in prisiljeni se prijaviti za ponudbe. Če so te težave znane, morate blokirati vse čudne spletne strani v spletnem brskalniku Google Chrome.

Tukaj je Michael Brown, vodilni strokovnjak iz Semalt , govoril o petih vznemirljivih in znanih načinih blokiranja spletnih strani v Chromu.

1 - logiciel projet gestion. Ustvarite nadzorne uporabniške profile

Prva in najboljša možnost je ustvarjanje nadzorovanih uporabniških profilov. Okolje te metode je, da ne zahteva razširitve, kar pomeni, da lahko vašim otrokom zlahka preprečite, da bi obiskali neželene ali odrasle spletne strani. S takim profilom lahko preprosto nadzirate, katera spletna mesta ali aplikacije niso varne za vašo družino in jih nemudoma blokirate. Če ga želite preklopiti v Google Chromu, v nastavitvah kliknite v meniju s tremi črtami, v razdelku Osebe pa kliknite možnost Upravljanje. Tukaj morate dodati novo osebo in označiti možnost Nadzor, preden shranite nastavitve. Končno pojdite na možnost Upravljanje in kliknite možnost Nadzorovano, da preverite, ali je vaš nadzorovan profil ustvarjen ali ne.

2. Osebni blokovni seznam

To je eden najboljših in najpreprostejših načinov za blokiranje spletnih mest v Google Chromu. Če iščete blokiranje spletnih mest iz rezultatov iskanja v Googlu, je seznam osebnih blokov prava razširitev za vas, Google pa ga je posredoval svojim globalnim uporabnikom..Ko je v celoti nameščen, lahko izkoristite veliko možnosti te razširitve, na primer obiščite nadzorno ploščo in blokirajte spletno mesto, na katerega ne želite, da bi brali vaši otroci. Na dnu boste videli možnost blokiranih spletnih mest, s katerimi lahko upravljate vse blokirane spletne strani.

3. Blokiraj spletno mesto

Ena izmed najboljših stvari o spletnem mestu Block je, da je pristna in zanesljiva. Ko konfigurirate blokirana spletna mesta, vam lahko enostavno dodate geslo za blokiranje spletnega mesta, tako da vaši otroci ne bodo imeli dostopa do blokiranih spletnih mest ali člankov. Ko namestite to razširitev, odprite možnost Nastavitve in dodajte spletno mesto, ki ga želite preprečiti. Naslednja možnost je, da kliknete polje Omogoči preverjanje pristnosti in ne pozabite določiti gesla, preden shranite nastavitve.

4. StayFocusd

Brez dvoma je StayFocusd najboljša in ena izmed najbolj znanih spletnih mest, ki blokirajo razširitve za uporabnike Chrome. Dobro deluje tako na vaših Facebookovih kot Gmailovih računih in omejuje čas, ki ga boste porabili na spletnih mestih za odrasle. Lahka je določitev ur ali dneva, da StayFocused omeji dejavnosti brskanja. Poleg tega lahko preprosto ustvarite sezname blokiranih in dovoljenih spletnih mest. Druga priročna možnost je jedrska možnost. To vam bo pomagalo omejiti sumljivo spletno mesto za nekaj mesecev ali let.

5. Nanny za Google Chrome

Nanny je dragocena razširitev, ki ima veliko možnosti in funkcij. Pomaga pri ustvarjanju belih seznamov spletnih mest, določi čas, ki ga morate porabiti na spletni strani in upravljate zaklepanje v določeni meri. Z Nanny za Google Chrome lahko blokirate toliko spletnih strani, kot želite. Pojdite na možnost »Blokiraj URL-je« in dodajte ime spletnega mesta, ki ga želite blokirati. Možno je določiti čas, ki ga želite blokirati na določenem spletnem mestu. Ko končate, kliknite gumb Shrani.

November 29, 2017