Back to Question Center
0

Semalt: blokira dostop do vsebine strani z oznakami Meta in robots.txt

1 answers:

Jason Adler, Manager Semalt Customer Success Manager, pravi, da je mogoče nadzirati, kaj je v skupni rabi z Bingom, Yahoojem in Googlom, ko hranite podatke varno in jih ne delite na internetu . Podatki, ki jih potrebujete za skrivnost, vključujejo kontaktne podatke, PayPal ID, podatke o kreditni kartici, uporabniška imena in gesla. Te vrste podatkov bi morali blokirati, da se indeksirajo v Googlu in drugih spletnih iskalnikih. Ko gre za blokiranje URL-jev vašega spletnega mesta, lahko Google in drugim iskalnikom onemogočite, da bi pajkali določene strani ali članke. To pomeni, ko ljudje iščejo rezultate iskanja, ne bodo videli in se pomaknili na URL-je, ki so bili blokirani. Prav tako ne bodo mogli dostopati do svoje vsebine, zato lahko v Google-ovih rezultatih iskanja ustavite veliko člankov - como criar um logotipo criativo. Kako blokirati dostop do vsebine vaše spletne strani:

Blokirajte indeksiranje z meta oznakami: V spletnih iskalnikih lahko enostavno blokirate prikazovanje strani, če v HTML-ju spletnega mesta uporabljate ne-indeksne meta oznake. Googlebot išče po straneh, ki nimajo te meta oznake, in zaradi svojih rezultatov bodo izpisane iz svojih rezultatov iskanja. Naj vam povem, da bo ta meta oznaka delovala le, če vaša datoteka robots.txt ni spremenjena.

URL-ji blokirajte z datotekami robots.txt: Datoteka Robots.txt se nahaja v korenu vašega spletnega mesta in označuje del vašega spletnega mesta, na katerega ne želite, da indeksirajo iskalnike in pajke. Uporablja Robots Exclusion Standard, ki je protokol z nizom ukazov, ki kažejo, kje in kako bodo spletni pajki dostopali do vaše spletne strani. Roboti..Txt pomaga preprečiti, da se slike prikažejo v rezultatih iskanja, vendar uporabniki ne onemogočijo, da bi vaše spletno mesto povezali s svojimi stranmi. Preden uredite, upoštevajte omejitve in omejitve datotek robots.txt. Nekateri mehanizmi poskrbijo, da so URL-ji blokirani pravilno. Navodila robots.txt so direktive, kar pomeni, da ne morejo uveljavljati vedenja spletnih pajkov. Vsi pajki interpretirajo sintakso na svoje načine, datoteke robots.txt pa ne morejo preprečiti sklicevanja na vašo povezavo z drugih spletnih mest. Google je dobro slediti direktivam o datotekah robots.txt, vendar morda ne bo mogoče, da iskalnik indeksira blokirano spletno mesto zaradi svojih pravilnikov.

Ne uporabljajte Google Local in Googlovih lastnosti: Lahko blokirate prikazovanje vsebine v različnih Googlovih lastnostih, ko je bila indeksirana. To vključuje Google Local, Google Letalce, Google Nakupovanje in Google hoteli. Ko izberete, da ne želite biti prikazani v vseh teh trgovinah, vaša vsebina, ki je bila pajka, ne bo navedena ali posodobljena. Vsak članek, ki je prikazan na kateri koli od teh platform, bo odstranjen v 30 dneh po opustitvi.

Sklep:

Pomembno je, da skrijete manj dragocene in uporabne vsebine vaših obiskovalcev. Če ima vaše spletno mesto podobne teme na več mestih, to lahko negativno vpliva na iskalnike in obiskovalce. Zato morate skriti vse te strani in ne pustite, da jih iskalniki indeksirajo. Znebite se vsebine od tretjih oseb. Znebiti se morate vsebine tretje osebe, ki za vašo spletno stran ni pomembna za vsako ceno. Ne dovolite, da Google vidi, da delite vsebino tretje osebe, saj bo iskalnik v tem primeru videl manj vrednosti na vašem spletnem mestu. Ko kopirate vsebino z velikega števila spletnih mest, vas lahko Google kaznuje, dvojnike člankov pa lahko blokirate, da izboljšajo svoje uvrstitve v Googlu.

November 30, 2017