Back to Question Center
0

Semalt: Bodite varni pred tem, kaj storijo hakeri z ogroženimi spletnimi mesti WordPress

1 answers:

Pogosto slišimo o spletnih straneh, ki jih usmerjajo hekerji in pošiljatelji neželene elektronske pošte. Večina spletnih skrbnikov domneva, da če ni podatkov za krajo, kot so podatki o kreditni kartici ali bančnih podatkih, ni pomembno, ali so ogrožene njihove strani. Na žalost so napačni, ker lahko hekerji naredijo veliko stvari z njihovimi spletnimi mesti WordPress.

Glavne stvari, ki jih lahko hekerji ali pošiljatelji neželene elektronske pošte naredijo z vašo spletno stranjo, so opisani spodaj z Ryanom Johnsonom, vodilnim strokovnjakom Semalt .

Obvarjena spletna mesta in jih brez povezave:

Najpogosteje hekerji ali pošiljatelji neželene elektronske pošte zamenjajo vaše spletne vsebine in izdelke s svojimi. Na primer, nekatere spletne strani za novice so napadene, njihova politična vsebina pa se nadomesti s členi, povezanimi s terorizmom - eleaf is tick 50w settings for rings. Hekerji se preprosto hvalijo, da so napadli vaša spletna mesta in ne morete storiti ničesar, da bi zatajili, kaj so storili. Vsakdo, ki obišče vašo spletno stran, bo spoznal, da je bilo vaše spletno mesto vdirano. Primer spletnega mesta je opennet.net. Za hekerje, ki svoje vsebine zamenjujejo s propagando, je vaša spletna stran prostor za brezplačen oglas.

Pošlji spam:

Hekerji še naprej pošiljajo neželene e-pošte velikemu številu ljudi, ki uporabljajo vaše podatke, kot so uporabniška imena ali gesla. Statistica razkriva, da je bilo 54% vseh poslanih ali prejetih e-poštnih sporočil spama..Drugo poročilo o raziskavi kaže na to, da hekerji ogrožajo veliko spletnih mest v programu WordPress in jih uporabljajo vsak dan za pošiljanje neželene pošte vsem obilnim uporabnikom. V večini primerov webmastere sploh ne vedo, da so njihovi spletišča udarili hekerji. Prav tako lahko opazijo, da se spletne strani upočasnijo in trki v strežniku postanejo skupna težava. Napadalci dobijo dve glavni koristi od tega: prvič, brezplačno uporabljajo strežniške vire. Drugič, uničijo vaš ugled na spletu in uničijo uvrstitev vašega spletnega mesta v rezultatih iskalnika.

Zlonamerne preusmeritve:

Hekerji ali pošiljatelji neželene elektronske pošte so prav tako vključeni v zlonamerne dejavnosti. Preusmeritve so učinkovite, da omogočajo promet na različnih zlonamernih in škodljivih spletnih mestih. Uporabniki sploh ne vedo, da se to dogaja z njimi, in je pogosto, če se vaši oglasi ne prikazujejo pravilno. Napadalci izkoristijo preusmeritve in pošljejo kakovosten promet svojim spletnim mestom. Njihov motiv je izboljšati uvrstitev iskalnikov na njihovih spletnih mestih in širiti zlonamerne vsebine na internetu.

Strani gostujočih gostiteljev:

Hekerji uporabljajo phishing strani, da obiskovalce zavarujejo pri zagotavljanju zasebnih ali občutljivih informacij. Najpogosteje predstavljajo banko ali trgovce na drobno in nam poskušajo priskrbeti informacije, kot so naša uporabniška imena in gesla. Prav tako ukradejo podatke o kreditni kartici, ki uporabljajo te phishing strani. Hekerji zajamejo veliko informacij o znameniti spletni strani WordPressa, primer phishing strani pa je tudi učinkovit.

Ransomware:

Ransomware je zlonamerni program, ki blokira dostop do vašega spletnega mesta in zahteva, da plačate odkupnino, če želite obnoviti dostop. Hekerji uporabljajo ransomware kot način zaslužka in napadajo veliko spletnih mest in spletnih dnevnikov. Da bi preprečili napake ransomware, bi morali imeti varnostne kopije svojih datotek. Če imate varnostne kopije, boste morda morali plačati odkupnino hekerjem, ker vam ne bodo dovolili, da uporabite svojo spletno stran WordPress za poslovne namene.

Ne glede na vrsto poslovanja, ki jo opravljate, in koliko prometa dobite na spletnem mestu WordPress, lahko hekerji ali napadalci zlahka ugotovijo, kako uporabljati svoje spletne strani iz osebnih razlogov.

November 29, 2017