Back to Question Center
0

Semalt Expert o spletnih goljufijah - Kaj kako

1 answers:

Razširjenost spletnih goljufij se povečuje. Danes, ko gledaš na monitor, tipreprosto ne morem povedati, kdo je pravi in ​​kdo je goljuf. Ti (slabi fantje) so se naučili, kako se prikrivati ​​in zanikati na tisoče ljudimir v mislih skozi svoje antike.

Vendar pa se lahko zaščitite. Preprosto: spoznajte se s skupnimspletne goljufije. Jason Adler, strokovnjak iz Semalt ,verjame, da bo to vaše zaupne podatke, bančne podatke in denar varno.

Vedno se spomnite, da nikoli ne pošiljate denarja ali ne razkrivate podatkov o kreditni kartici vsem, ki jih ne poznate in ne zaupate.

Romantična prevara

Spletne strani za spoznavanje so pomagale tisočem najti ljubezen. Na žalost, nekaj slabih elementovso vrgli spletno dating v napačno osvetlitev. Bodite pozorni. Dating prevara se je izkazal v legitim dating straneh in v tiste, ustvarjene vFleece nič hudega slutečih ljudi. To se zgodi:

  • Na lažnem spletnem mestu (ki gre za zakonitega), vam goljufar zaračunavaustvariti račun, povezati in komunicirati potencialnim ljubiteljem / partnerjem. Da bi se temu izognili, si oglejte preglede spletnih mest za zmenke, tako da veste, kaj jedobro in kaj ni.
  • Na legitimni spletni strani prevarant ustvari račun. Pretvarjali se bodobiti zainteresirani za vas, vendar v resničnem pomenu, oni niso nič dobrega. Nato bodo prinesli bolnega sorodnika ali izrednega dogodka, za katerega potrebujejo denar:od katerih jih bodo zahtevali, da se vtaknete. V drugih primerih se lahko obnašajo z darili, nato pa zahtevajo vaše bančne podatkez obljubo, da vam pošljemo denar.

Natečaj, loterija in nagradna igra

To je daleč najpogostejši tip elektronske pošte in spletnega prevara. Dobili boste e-pošto alisporočilo v vašem računu za socialne medije, ki vas obvešča, da ste dobili nagrado, ki jo lahko zahtevate, če plačate ali predložite podatke o kreditni kartici.Trudili se bodo, da bi vas prepričali, da gre za davčno obveznost ali kaj takega..Ne prevaraj. To je lažno. To je prevara. Če tini sodeloval pri nobeni loteriji, nagradni igri ali dobrodelni organizaciji, bodite previdni.

Neželeni prevare

Ti poselijo vašo mapo »Prejeto«. V tej prevari se oseba lahko pretvarja, da jo zanimavaše izdelke / storitve, ali pa bi bila organizacija, ki bi bila zainteresirana za poslovanje z vami. Če zahtevajo denar, da jim pomagajo pri obdelaviplačilo na koncu, potem bi lahko bil za grdo presenečenje. Včasih zahtevajo podatke o vaši kreditni sposobnosti, čeprav v tem primeru,se bodo pretvarjali, da so vaša banka ali katera koli legitimna organizacija, s katero pogosto komunicirate. Ne kličite nobenih povezav, razen če ste poklicali bankoda bi to potrdili. Poleg tega lahko naletite na preveliko plačilo, v katerem stranka trdi, da je preveč plačala za storitev.Zahtevali bodo od vas povračilo.

Zapostavljanje zaposlitve

Dober primer bi bil primer "delo od doma", ki obljublja tisoče ljudidolarjev za malo dela. V drugih primerih vam je zagotovljeno dobro delo s čedljivim plačilom. Čeprav je ulov. Plačati morate pristojbinovarno delo. Ne izgubite svojega denarja v takšni prevari.

Nakup / prodaja dražbe prevara

Pri ljudeh, ki prehajajo na spletno nakupovanje in ponudbe, se je pojavila prevara:nakup / prodaja dražbe prevara. Ko ponudiš izdelek in ne dobiš ponudbe, greš o svojem podjetju. Potem dobiš klic od nekogaki je zahteval, da je zmagovalni ponudnik odšel, in zdaj ste dobili ponudbo. Kaj hočejo? Poslovanje zunaj platforme (spletna stran). Nesi drzne to storiti. Prejeli boste denar in ne boste dobili cene (karkoli ste predlagali).

prevara

V tem spletnem scammerju pasji žrebec izkaže svoje mladičke, ki jih jeprodajo. Pošiljajo dokumente za registracijo in veliko slik. Če želite dokončati dogovor, vas prosimo, da plačate pristojbino, ki bo natopovrnejo. Na koncu boste plačali denar in ne boste dobili nobenega psička. Njihova linija je tudi neodgovorjena Source .

November 28, 2017