Back to Question Center
0

Semalt Expert razkriva trike, ki vas ščitijo pred spletnimi goljufijami

1 answers:

Morate biti seznanjeni s pogoji internetne prevare in prevara, kajne? Dva se uporabljata izmenično in se dejansko nanašata na isto stvar. Prevara se ponavadi nanaša na shemo, zasnovano za goljufanje ljudi, ki ne poznajo svojega denarja, pogosto z obljubo o stvareh, ki se nikoli ne uresničijo, ko se denar spremeni v roke. Kot že ime pove, so internetne prevare ciljno usmerjene na spletne deskarje .

Upravitelj uspeha stranke Semalt , Lisa Mitchell, pojasnjuje vprašanja spletnega goljufanja, s katerimi si lahko ostane varen - silla reguleerimine samuel morse.

Koga je v nevarnosti?

Vsakdo, ki uporablja spletno storitev kadar koli in od kjerkoli na svetu, je dovzeten. Ni pomembno, da preverjate objav na časovnem traku socialnih medijev, e-pošto ali klepetate na spletni strani za zmenke. Od svojega prihoda je internet pomagal milijonom gledati filme, prenašati novice, brati bloge, delati od doma in še veliko več. Na žalost so se primeri kibernetskega kriminala povečali.

Kako deluje

Leta 2017 je bilo število primerov kibernetskega kriminala približno 155% večje kot leto poprej (2016). To ni dobro. Kako se je to mogoče zgodilo? Gotovo bi se morali zdaj zavedati vseh prevar, ki jih uporabljamo, kajne? No, slabi fantje so pametni. Vsak dan pridejo novi načini za žanje, kjer se niso sejali.

Vzemite primer Nigeria 419 prevara..Običajno se začne z e-poštnim sporočilom ali sporočilom, ki ga je mati v stiski. Lagala bi bila naslednica vladnega uradnika ali poslovnež iz Nigerije ali Sierre Leone. Zdaj je vaba: gospa bi želela, da ji pomagaš, da ji dobi denar od lokalne banke. Kako? S pošiljanjem nekaterih plačil, s katerimi plača pristojbino za bančno obdelavo. Kaj dobite v zameno? Velik del denarja. To se nikoli ne zgodi. Ko pošljete denar, gospa izgine v tankem zraku. V drugih primerih lahko zahtevajo vaše bančne podatke s trditvijo, da želijo poslati denar na svoj račun. Ne delaj tega. Vaš bančni račun bo ogrožen. Kolikor se posluša preveč dobro, da bi bilo res, nekateri ljudje opozarjajo na veter in igrajo skupaj.

Lažna prevara

To je verjetno najpogostejša vrsta prevara tam. V tem primeru prejmete e-poštno sporočilo, ki ga uradno iščete v svoji banki ali spletno plačilno storitev, kot je Paypal. Trdili so, da je treba vaš račun posodobiti. Tu vas bodo pozvali, da kliknete povezavo ali daste svoje podatke, tako da jih posodobijo enako. Lažna lažna predstavitev se uporablja za krajo osebnih in finančnih podatkov.

Slika te analogije: če je nekdo ukradel vašo kreditno kartico iz torbice, bi hitro poklicala banko, da jih obvesti. Na žalost je kibernetski kriminal zapleten in ne tako preprost. Vseeno se lahko zaščitite pred vsem tem, tako da se seznanite z vsemi vrstami spletnega prevare. Dala vam bo mir, vaši osebni podatki bodo ostali varni, nihče se ne bo dotikal vašega denarja brez vašega dovoljenja. Ne bojte se na spletu. Uživajte v udobnosti interneta z duševnim duhom.

November 28, 2017