Back to Question Center
0

Semalt Expert: Ti, ja, ti! Ali veste, kaj je Ghost Referer Spam?

1 answers:

Spam referenca ali referrer spam je lažni promet, ki se prikaže v računu Google Analytics. Vendar, ko natančno preverite, od kod prihajajo zadetki, boste videli, da so na spletni strani za napotitev in v veliki meri povečali svojo stopnjo obiskov ene strani. Trenutno obstajajo dve glavni vrsti napotiteljev, ki vplivajo na podatke storitve Google Analytics - budget windows vps. Prvič, obstajajo neželeni pošti in pajki, ki indeksirajo vaše spletne strani in ignorirajo datoteke robots.txt. Drugi tip je Darodar, ki ga je mogoče identificirati kot nezakonit promet. Ryan Johnson, Semalt Manager za uspeh strank, pojasnjuje, da je glavna težava, da spam referenčni spam prihaja iz več domen, od katerih so večinoma teme za odrasle in 24-urne spletne strani

Razlika med neželeno pošto in napotitvami duha je kakovost prometa. Spam ghost referrer pošilja promet iz novih in neznanih domen, vendar nikoli dejansko ne obišče vaših spletnih mest. Namesto tega zapustijo digitalne poti, ki vplivajo na račune Google Analytics in povečajo stopnjo obiskov ene strani. Cilj je slediti kodam Google Analytics in jih lahko blokirate tako, da ustvarite filtre v svojem računu. Na ta način boste lahko preprečili neželeno pošiljanje neželene pošte z uničenjem podatkov analitike.

Ali ghost referrer spam vpliva na moj SEO ali spletno stran?

Varno je omeniti, da ghost referrer spam ne vpliva na vaš SEO ali spletno mesto. Kot smo že opisali, da dejansko ne obiščejo vašega spletnega mesta, ampak se prikazujejo v zgornjih napotiteljih podatkov iz storitve Google Analytics..Vendar to vpliva na poročila o podatkih in analitičnih podatkih. Spam ghost referrer hits vašo spletno stran ves dan in kaže do tisoč zadetkov v 24 urah.

Spam ghost referer spam na vaše spletno mesto:

  • Znatno poveča skupno stopnjo obiskov ene strani vaših spletnih strani.
  • Lahko zmanjša število obiskovalcev vašega spletnega dnevnika ali spletnega mesta.
  • Izgovarja podatke o napotitvi in ​​otežuje preverjanje, ali je promet kakovost ali ne.
  • Olajša konverzijo cilja in podatke o lokaciji, ki vam pošiljajo veliko obiskov iz Rusije.

Kako pošiljatelji neželene pošte pošiljajo podatke v račune Google Analytics?

V vaši kodi Javascripta ID za sledenje pove Google Analytics, katera referenčna spletna stran vam pošilja promet. Pošiljatelji neželene pošte uporabljajo naslednje tri metode za pošiljanje ponarejenih obiskovalcev in zadetkov v račune Google Analytics:

1. Javne kode vnesejo na svoje spletne strani in ustvarjajo zadetke na svojih spletnih straneh.

2. Avtomatizirane robote so nastavile indeksiranje vaše spletne strani, ponarejanje napotiteljev in prikazovanje številnih obiskov.

3. Nastavili so posebne bote za pošiljanje podatkov neposredno v vašo storitvijo Google Analytics in ne vključujejo pravih referenčnih mest.

Najboljši način za preprečevanje neželene pošte ghost referrer je ustvarjanje filtrov ali urejanje datoteke .htaccess. Če želite preprečiti, da bi sumljivi zadetki uničili podatke storitve Google Analytics, lahko ustvarite toliko filtrov.

November 29, 2017