Back to Question Center
0

Semalt Expertise: Odstranjevanje neželene pošte za povratne informacije iz poročil Google Analytic

1 answers:

Včasih Google Analytics lahko prikazuje stranski prilet referenčnega prometa na spletno mesto brez posebnih promocij ali izjemne vsebine. Težko je razložiti, kako se je to zgodilo in zakaj je to storilo. Če želite pridobiti pravilne podatke, je treba trajno odstraniti nepremično napotitev - windows virtual desktop vps.

Lisa Mitchell, upravitelj uspeha stranke Semalt , pojasnjuje, kako odpraviti problem priliva in nezaželene vsiljene pošte.

Napotitev neželene pošte

Napotek za napotitev se zgodi, ko spletno mesto prejme referenčni promet iz neželenih sporočil ali programov. Podatki se pojavijo v poročilih o računu Google Analytics, ki se zmešnjavajo s tam zbranimi podatki in povzročajo težave s poročanjem. Te so lahko na licu mesta in lahko imajo vire iz vsega sveta. Drugi časi postanejo bolj prikrite, vendar pa je promet z 100-odstotno stopnjo obiskov ene strani najverjetneje spam naslova.

Če še niste prepričani, z dobrim programom zlonamerne programske opreme, lahko osebno obiščejo spletno mesto, če želite preveriti, ali promet vpliva. Tehnika, uporabljena pri spamih za napotitve, je, da ponavljajoče se spletne strani zahtevajo URL-je referenčnih URL-jev na ciljno spletno mesto. Ghost spam je tisto, kar prejme, ne potrebuje neželene pošte, da obišče spletno mesto, na katerega želijo ciljati.

->

Popravljanje neželene pošte

Nekateri ljudje trdijo, da lahko izključite neželeno pošto. Informacije niso povsem ustrezne, zato je nujno, da ne uporabite seznama izključitev napotitev, najdenih v storitvi Google Analytics. Razlog je, da se uporablja za izključitev prometa iz nakupovalnega vozička drugega proizvajalca. Preprečuje strankam, da štejejo za promet, če se vrnejo, da se ne odločijo za spletno mesto. Google Analytics poskuša povezati obiskovalce, ki se vračajo, v predhodni vir ali medij, tako da ga izključijo kot del referenčnega prometa. Torej, z izključitvijo teh napotitev, se bo slabo napoteni promet preusmeril na drug vir / vir in tako še vedno prepletel v analizo.

Odstranjevanje neželene pošte

Seznam izključitev ni najboljši način za odpravljanje vprašanja napotitve neželene pošte. Metoda filtrira, vendar ne izključuje prometa z neželeno pošto. Zato je treba promet iz vsakega pogleda filtrirati z možnostjo izključitve napotitve. To dosežejo naslednje metode:

1. Na ravni pogleda ustvarite novo obliko filtriranja, imenovano "Spam referenčnega sporočila"

2. Vrsto opcije nastavite na "po meri"

3. V možnosti polja nastavite "vir oglaševalske akcije"

4. Filter polja vzorca mora vsebovati domeno za napotitev z neželeno pošto, kot sledi

5. Shrani

Način iz teh pogledov izbriše določen promet. Ključno je, da uporabniki hranijo kopijo tega v besedilni datoteki za prihodnjo uporabo. Nekatere najboljše prakse vključujejo, da spletni razvijalec preveri pravilen izraz, s čimer preveri možnost filtriranja znanih boksov in pajkov. Filtri trajajo 24 ur pred začetkom izvajanja.

Ustvarite segment po meri

Segmenti po meri pomagajo ohraniti neželene podatke v poročilih storitve Google Analytic. Malo so nepredvidljive, zato morajo uporabniki upoštevati naslednje:

1. Odprite prikaz poročanja v GA in Add Segment, izberite Nov segment (brez vsiljene pošte), nato Napredni pogoji

2. V možnosti, ki se uporabljajo za filtriranje, označite »seje« in »izključi«

3. Izberite "ujemanja regex" in "source"

4. Prilepite že shranjeni regularni izraz

Po tem shranite in nato uporabite. Odstrani vsa neželena sporočila iz poročil, ki pustijo čiste podatke.

Redno je treba spremljati promet referenc, da se prepričate, da se vsi podatki o duhu ne prikazujejo v poročilih GA. Verjetni scenarij tukaj je, da ko odstranite eno samo spletno mesto za neželeno pošto, se na stotine, če ne več tisoč, razveljavi. To pomeni, da osnovno čiščenje ne bo dolgo. Vendar, ali gre za tehnični ali netehnični pristop, je mogoče iz podatkov Google Analytics znebiti napotitelja za napotitev.

Referralna vsiljena pošta predstavlja preobremenjeno analizo, ki ima za posledico lažna poročila. Poročila potrebujejo natančne prikaze podatkov in prometne stopnje. Ne moremo se sklicevati na preobremenjene podatke, da bi pokazali, kaj deluje, in ne za spletno mesto.

November 28, 2017