Back to Question Center
0

Semalt: Kako blokirati piškotke v kateremkoli brskalniku brez vaših priljubljenih spletnih mest

1 answers:

Večina spletnih mest uporablja piškotke za racionalizacijo njihovih dejavnosti spremljanja. V nekaterih drugih primerih piškotki pomagajo osebi, ki brska, da ima dobro internetno doživetje. Spletna stran za plačila na primer uporablja piškotke za zaščito svojih strank pred kiber kriminalci, ki odvzamejo gesla. Ker piškotki zdijo, da so izkušnje brskanja bolj gladke, obstajajo še drugi primeri, ko želite iz brskalnika odstraniti piškotke.

V tem SEO članku bo Jack Miller, vodilni strokovnjak Semalt , naučil, kako blokirati piškotke v vašem brskalniku. Spoznali boste tudi, kako izključiti spletne strani, za katere želite, da so aktivne funkcije piškotkov - энциклопедии про собак.

Zakaj bi želeli blokirati piškotke

Piškotek je datoteka (minimalna), ki jo spletno mesto postavlja v računalnik, da izboljša izkušnjo brskanja. Ta datoteka hrani podatke o tem brskalniku in vam pomaga pri kasnejših uporabah. Spletna mesta lahko na primer shranijo podatke, na primer vaše elemente v vozičku, brskanje in navade brskanja. Te datoteke so benigne in posodabljajo svoje podatke. Podobno lahko zlonamerni napadalci uporabljajo to funkcijo za izvedbo nekaterih svojih napadov. Na primer, ljudje so imeli primere hekerjev, ki sledijo svoji spletni strani brez njihovega znanja. V drugih primerih lahko ljudje želijo omejiti informacije, ki bi jih tretje osebe želele zbrati v zvezi z njimi, in še več primerov, učenje, kako blokirati piškotke, je lahko bistveno za prilagajanje brskalničkih navad.

V tej smernici bomo za prikaz tega postopka uporabili nekaj standardnih brskalnikov. Ti brskalniki vključujejo Firefox, Chrome in Internet Explorer. V vseh teh primerih obstajajo naravne metode sprejemanja in preprečevanja piškotkov..Bistveno je, da se lahko ta postopek uporablja za druge brskalnike. Edina razlika je lahko postopek, ki se nanaša na različice programerja. Ne smete skrbeti za operacijski sistem, ki ga uporabljate.

Internet Explorer:

V tem brskalniku je mogoče nadzirati piškotke za obiskane spletne strani. Če želite blokirati piškotke, kliknite ikono Nastavitve (Gear). Nato lahko preklopite na različice> Internetne možnosti> Zasebnost> Spletna mesta. Od tega trenutka lahko sami nastavite meni zasebnosti na spletnem mestu. Kliknite napredno in preverite gumba za poziv, če ne želite ročno dodajati strani.

Firefox:

Tukaj je nekaj močnih kontrol nad kontrolnimi vidiki, kot so piškotki. Pojdite na možnosti in nato zasebnost. V zasebnosti je menu spusti. Kliknite sprejmite ali ne dovolite, da piškotki oblikujejo spletne strani tukaj. Nastavitve po meri piškotka lahko nastavite tudi v brskalniku Firefox .

Chrome:

V Chromu lahko odprete nastavitve in nato še dodatne nastavitve. Na razširjenem seznamu lahko kliknete nastavitve vsebine in odprete razdelek »piškotki«. Tako kot drugi brskalniki lahko nadzorujete piškotke iz tega razdelka.

Nadzor piškotkov ima nekaj slabosti. Oglaševalska omrežja na primer vam ne morejo dati prilagojenih oglasov. V drugih primerih dobite navadne pojavne okne in intersticijske oglase med stranmi. Pomembno je, da se obrnete na IT strokovnjaka, če ne veste, kaj počnete. Obstajajo primeri, ko so ljudje zaradi svojih sprememb v piškotkih pomagali pri računu PayPal.

November 29, 2017