Back to Question Center
0

Semalt: Kako blokirati pojavna okna, dodajte izjeme in odpravite težave v Mozilli Firefoxu

1 answers:

V naslednjem članku Max Bell, Manager Semalt Customer Success Manager, razloži vse nastavitve, ki jih morate vedeti pri nadzoru pojavnih oken v brskalniku Mozilla Firefox.

Kaj so pojavna okna?

Pop-up so okna brskalnika, ki se brez vašega dovoljenja samodejno prikažejo v vašem brskalniku. Nikoli ne zapolnijo celotnega zaslona in se lahko pojavijo na vrhu trenutne strani ali pod njo (pop-unders). Firefox ima edinstveno funkcijo, ki omogoča uporabnikom, da nadzorujejo pojavna okna in pop-unders. Če obiščete stran z možnostmi, boste ugotovili, da je funkcija blokiranja pojavnih oken privzeto vklopljena - φαρμακεια 24 12. Če uporabnik še ni odklonil informacijske vrstice Firefox, se bo pojavil kadarkoli, ko brskalnik blokira pojavno okno. V trenutni naslovni vrstici bo prikazana tudi ikona, ki prikazuje blokirani pojavni znak.

Če želite dostopati do možnosti blokiranja pojavnih oken na spletnem mestu, v vrstici z informacijami ali ikono v naslovni vrstici kliknite Možnosti. Izberete lahko med naslednjimi možnostmi:

 • Dovolite ali blokirajte pojavna okna na trenutnem spletnem mestu;
 • Uredite možnosti za blokiranje pojavnih oken;
 • Izberite, da ne boste prikazali sporočila o blokiranem pojavnem oknu;
 • Prikaži podrobnosti o blokiranem pojavnem oknu;

Blokiranje pojavnih oken na spletnem mestu lahko moti druge spletne strani. Nekatera spletna mesta uporabljajo nekaj pojavnih oken za nekatere svoje pomembne funkcije. Če blokirate njihove pojavne okne, onemogoči te funkcije. Če želite nekaterim spletnim mestom omogočiti zagon njihovih pojavnih oken med brskanjem, boste morali določenim spletnim mestom dodati seznam tistih, ki so dovoljeni za prikaz pojavnih pojavnih oken.

Blokiranje pojavnih oken ne deluje vedno..Nekatera spletna mesta vedo, kako uporabljati nepopravljene metode, zaradi česar je Firefoxu težko onemogočiti prikaz njihovih pojavnih oken tudi po blokiranju.

Tukaj lahko pričakujemo naslednje nastavitve:

1. Dostop do nastavitev za blokiranje pojavnih oken

 • V zgornjem desnem kotu kliknite gumb menija in v spustnem meniju izberite Možnosti;
 • Dotaknite se plošče za zasebnost in varnost;
 • Počistite izbirna okna v razdelku »Dovoljenja«;
 • Na zavihku Izjeme se prikaže novo pogovorno okno, kjer vnesete seznam spletnih mest, ki jih želite dovoliti;

V dialogu vas prosimo, da:

 • Dovoli: vam pomaga dodati spletno stran na seznam izjem;
 • Odstrani spletno mesto: omogoča odstranitev spletne strani iz seznama izjem;
 • Odstrani vsa spletna mesta: odstrani vse spletne strani iz seznama izjem;

2. Kaj se zgodi, če pop-up ni blokiran?

Najprej preverite, ali pop-up izvira iz Firefoxa. Videz vas mora obvestiti, ali pojavno okno prihaja iz brskalnika Firefox. Če je v pojavnem oknu podoba, ki je v krogu obdana z vzkliki, potem je pop-up iz Firefoxa. Njena odsotnost pomeni, da ste morda bili žrtev zlonamerne programske opreme v računalniku, ki je vir vaših pojavnih oken.

Drugič, preverite, ali je mesto dodano na seznam izključitev. Sledite postopku, da odprete nastavitve blokiranja pojavnih oken in odprete pogovorno okno Izjeme. Če je spletna stran, ki povzroča pojavna okna, v seznamu izjem, kliknite na Odstrani spletno mesto in shranite in zaprite stran.

Včasih so pop-up okna namerno potezo Firefoxa, da se prepriča, da ne blokira pojavnih oken za spletna mesta, ki jih potrebujejo za delo. Zato ugotovite, ali se okno pokaže s klikom na miško ali s pritiskom na tipko. Če to počnejo in je vklopljena funkcija blokiranja pojavnih oken, vam ni treba skrbeti.

Če so pop-up okna zasnovana tako, da izgledajo okno, vendar res niso, jih Firefox ne more ustaviti.

Nazadnje, če se po odprtju pojavijo pojavna okna Mozilla, ki vas prosijo, da sodelujete v raziskavi iz SurveyGizmo, je program preverjen v podjetju, Firefox pa ga ne bo blokiral.

November 29, 2017