Back to Question Center
0

Semalt: Kako ustaviti WordPress Trackback & Pingback Spam

1 answers:

Sledilniki in pingbacks so odličen način, da založniki in bloggers delijo spoznanja s svojimi oboževalci in s pisanjem nadaljujejo smiselne in uporabne pogovore z bralci in spremljevalci. Nadzor nad slednjimi naj bi bil zunanji komentarji programa WordPress. Če na primer spletno mesto uporablja različno programsko opremo za blogiranje in povezave do svojih člankov, bo ročno poslalo obvestila, da bi vas obvestili o svojih dejavnostih. Na drugi strani so pingbacks izključni za WordPress. To pomeni, da se lahko nekdo poveže z vašimi člani ali objavami v spletnem dnevniku le, če oba uporabljata WordPress kot primarni sistem za upravljanje vsebine - home network service. V tem primeru morata obe vaši spletni strani omogočiti pingbacks, tako da se lahko objave pravilno navedejo. Veliko pošiljateljev neželene pošte vsak dan še naprej spamira sledilne sledove in pingbacks.

Ni vam treba skrbeti, saj je Frank Abagnale, vodilni strokovnjak iz Semalt , tukaj zagotovil nekaj preprostih načinov, kako jih znebiti in jih preprečiti v prihodnosti.

Topsijev blokator:

Blokada Topsy deluje na različne načine in ima za cilj analizirati sledilne sledove in pingbake, ki jih vaše spletno mesto dnevno prejme. Prav tako preverja vaše pripombe in odstrani nelegitimne vire, kot je topsy..com. Če se izkaže, da je pošiljatelj na takšnih spletnih mestih, bodo sledilne ploščice in pingbacks samodejno nastavljene kot vsiljena pošta. Samo orodje morate namestiti in aktivirati, da se prepričajte, da vaše spletno mesto ne vsebuje komentarjev, neželenih vsebin in povratnih informacij.

Antispamska čebela:

Varno je reči, da je Antispam Bee znana in najmočnejša izbira za blogerje WordPressa. Ima več kot 200.000 aktivnih namestitev in je edina možnost za enostavno preverjanje povratnih sledil in pingbacksov. Poleg tega to orodje preveri najbolj natančne pripombe in odstrani napačne pripombe s svojega spletnega mesta. Lahko ga namestite iz možnosti Settings> Antispam Bee, program pa je brezplačen. Njene privzete nastavitve lahko kadarkoli urejate glede na vaše zahteve in nišo spletnega dnevnika. Vendar pa so privzete nastavitve dovolj, da se odpravite, če imate zasebni spletni dnevnik ali spletno mesto za zagon.

WP-SpamShield Anti-Spam:

WP-SpamShield je izjemen in neverjeten program, ki ga morate upoštevati, saj pomaga znebiti pingbacksa in sledenja. Samodejno vstavi Captcha na vašo spletno stran in prosi vse obiskovalce, da vanj vključijo ta Captcha za namene preverjanja. Vendar pa nekateri od vaših bralcev morda niso prepričani v ta proces preverjanja, tako da jih lahko ustrezno uredite. Ta sistem ne bo blokiral botov, ki bodo pajkali vaš spletni dnevnik ali spletno mesto. Namesto tega se boste znebili neželenih komentarjev, in ta vtičnik deluje tako kot požarni zid. Komentarji neželene vsebine so blokirani sami, nastavitve pa lahko konfigurirate z območja za upravljanje in kliknite možnost Nastavitve> WP-SpamShield.

Zaključek - Samodejno označite pripombe kot vsiljeno pošto, če vsebujejo ključne besede v črnem seznamu:

Poleg zgoraj naštetih metod, WordPress omogoča preprosto preverjanje komentarjev, pingbacks in sledilcev, tako da jih lahko označimo z neželeno pošto, če je nekaj nepomembno. Vse pripombe, ki vsebujejo ključne besede ali besedne zveze, morate takoj blokirati in odstraniti iz svojih objav. Tudi če ne prejmete obvestil, jih preprosto izbrišite iz skrbniškega področja WordPress.

November 30, 2017