Back to Question Center
0

Semalt: Lažni obiskovalci spletnega mesta in kako ravnati z njimi?

1 answers:

Vsi spletni skrbniki uporabljajo Google Analytics za sledenje obiskovalcem spletnega mesta. Ivan Konovalov, Semalt Manager za uspeh kupcev, pravi, da če opazite trke v obiskih v računu Google Analytics, je verjetno, da je na vašo spletno stran prišlo referrer spam. Nove spletne strani in blogi prejmejo od 50 do 100 obiskov na dan in če statistični podatki kažejo več kot 200 obiskov v nekaj dneh brez ustreznega SEO-ja, se morate zavedati težave in poiskati rešitev.

Vaša prva misel bo "moj promet se postopoma dviguje - surveillance equipment market." Ko kopirate v te številke, boste odkrili, da referrer spam ustvarja nered za vaše spletno mesto tiho.

Od kod prihajajo obiskovalci?

Večina spletnih mest in spletnih dnevnikov dobiva zadetke iz organskega iskanja in spletnih mest družabnih omrežij. Nekateri spletni skrbniki se odločijo za napotitve, povezave povezanih spletnih mest pa najdete v razdelku Channels v računu Google Analytics. Če si močno opazujete, boste spoznali, da napotitve vsak dan naraščajo, povečana napotitev pa ni dobra za vašo spletno stran. Povezava s spletnih strani z nizko kakovostjo ali odraslimi je znak, da je vaša spletna stran v nevarnosti. Za nekatere je povečana napotitev dobra stvar, vendar dejansko ni.

Kdo se povezuje z mojo spletno stranjo?

Pojdite na razdelek Napotitve, če želite prepoznati število spletnih mest, ki so vam poslale promet v prometu za nekaj dni. Na tem območju verjetno vidite brezplačno socialno-bouttons.com, darodar.com, 4webmasters.org in sanjosestartups.com. Če Googlove Googlove te spletne strani, boste ugotovili, da so dejansko napotitelji za pošiljanje neželene elektronske pošte in vsak dan pošiljajo ponarejeni promet. To pomeni, da promet, ki prihaja iz teh referenčnih mest, ni nič drugega kot bolečina za vas.

Neželena pošta za napotitelje je lažna zahteva, poslana na vašo spletno stran s skriptom, ki prežema vašega refererja HTTP. Napotitelj HTTP je del informacij, ki jih je brskalnik prejel, ko se premikate z enega spletnega mesta na drugega. Žalostne vrste bodo vašega refererja HTTP določile na spletnih mestih za neželeno pošto, katerih cilj je oglaševanje na internetu. Če vas skrbi število zadetkov, ki jih vaša stran prejme ali klike na teh povezavah, nikoli ne obiščite njihovih spletnih mest.

Zakaj je referrer spam nevaren?

Nekatere spletne strani objavljajo napotitvene dnevnike in se osredotočajo na lažne druge ugodnosti za pošiljatelje neželene elektronske pošte. Ko so podatki objavljeni na spletu, pošiljatelji neželene elektronske pošte pridobijo spodbudo na svojih spletnih straneh. Izgleda, da iskalnik lažje plakne svoja spletna mesta ali bloge z lahkoto, ob upoštevanju, da so legitimni. Spam spam je nevarna zaradi naslednjih razlogov:

  • Lahko napne vaš račun Google Analytics, število obiskov pa je vedno napihnjeno
  • Ne moremo preveriti, koliko pristnih obiskovalcev smo imeli na naši spletni strani;
  • Poveča stopnjo obiskov ene strani na 100%, trajanje seje pa je vedno 0:00:00

Google in drugi iskalniki poznajo te stvari in lahko v prihodnjih dneh povlečejo uvrstitev vašega spletnega mesta. Zato so referrer spam obiski malo Grozničav za webmastere. Zoper te sumljive spletne strani bi morali sprejeti resne ukrepe, preden bo prepozno in vaše podjetje uničilo na internetu.

November 30, 2017