Back to Question Center
0

Semalt opozarja na Malware malware

1 answers:

Malware ali zlonamerne računalniške kode so že več kot 40 let, vendar je njihova uporaba za ustvarjanje nekaj organiziranega prišla v naše obvestilo, ko so botneti uvedli pred približno desetimi leti. Botneti so odgovorni za nekatere drage varnostne incidente na internetu in so okužili veliko število računalniških in mobilnih naprav. Vsak mesec so mnoge računalnike okužene z botneti, ki imajo običajno zaprtje teh naprav - giochi acquatici bambini.

Artem Abgarian, vodilni specialist Semalt , v članku pojasnjuje, kako je maltware za botnet, kako se širi in deluje

.

Izraz botnet vsebuje dve različni besedi, mrežo in bot. Botnet je skupina okuženih računalnikov, ki opravljajo več nalog po naročilih ali zahtevah vodij. Vsak drugi računalnik bo verjetno postal botnet, če se ukrepi ne sprejmejo in niste namestili protivirusne programske opreme. Botneti so skupine in velike zbirke sistemov, ki so povezani skupaj prek centraliziranega omrežja ali operacijskega sistema. Ljudje, ki upravljajo ali napišujo zlonamerno programsko opremo, se ne morejo prijaviti na vse naprave, vendar lahko zagotovo nadzorujejo svoja dejanja.

Kako ugotoviti, ali je moj računalnik del botneta?

Preprosto je ugotoviti, ali je vaš računalnik del botneta, prav tako pa lahko ocenite njegov vpliv na učinkovitost naprave. Ko računalniki postanejo del botneta, delujejo počasi in ne delujejo v skladu z vašimi navodili..Poleg tega se spletna mesta ne naložijo pravilno in vaši operacijski sistemi so preobremenjeni z veliko poizvedbami. Takšno vedenje je vidno uporabnikom, da vedo, da so botneti prisotni. Morda ali ne smejo vedeti ničesar o njihovi navzočnosti, ker botneti ponavadi delujejo tiho.

Kako botneti delujejo?

Kot smo že opisali, botneti naročajo, da opravljajo določene naloge. Večinoma so odgovorni za krajo osebnih podatkov, kot so podatki o kreditni kartici, in morda niso vidni uporabnikom zaradi njihovega mirnega vedenja. Botnete uporabljajo predvsem zlonamerni igralci, znani tudi kot botruji. Namen ukazov in kontrolnih strežnikov je odpraviti botnete.

Tveganja za poslovneže in domače uporabnike:

Tveganja, povezana z botnetami, so enaka tveganjem zlonamernih programov in sumljivih dejavnosti na internetu. Na primer, botneti so namenjeni ukrasti vaše osebne podatke in dostop do podatkov o kreditni kartici. Dostopajo tudi do vaših intelektualnih lastnosti, načrtov in gesel ter včasih zahtevajo, da kliknete njihove povezave do partnerskih spletnih mest. Morali bi razumeti, da ko računalnik okuži, ne bo več delovala kot vaše zahteve, temveč bo opravil naloge, ki jih določi heker.

Linija med podjetniškimi in osebnimi računalniki je zamegljena. Vsi smo lahko žrtve botnetne zlonamerne programske opreme, edini način, kako se jih znebiti, je nameščanje programov za preprečevanje zlonamerne programske opreme. Prepoznavanje in zaustavitev zlonamerne programske opreme za botnet je vse, kar potrebujete, da zagotovite varnost na spletu. S tehnološkega vidika se lahko botneti zaustavijo z protivirusnimi ali protivirusnimi programi. Okužbe v omrežnem prometu lahko ustavimo in jih kmalu lahko znebimo.

November 29, 2017