Back to Question Center
0

Semalt predstavlja tri preproste korake za preprečevanje zlonamerne programske opreme in neželene pošte

1 answers:

Če dnevno brskate po spletu, morate biti seznanjeni s pojavnimi oglasi, zlonamerno programsko opremo in neželeno pošto. Ti čudni oglasi so v različnih oblikah in poskušajo prodajati določene izdelke ali storitve. Medtem ko so e-poštna sporočila in pojavna okna blagovnih znamk in uglednih podjetij legitimni in varni, bodo adware programi, ki ustvarjajo nezakonite škodljive zlonamerne programske opreme in pop-up, namestili vohunsko programsko opremo in ugrabili vaš spletni brskalnik. Prav tako bodo zajeli vaše zasebne podatke, kot so podatki o kreditni kartici in PayPal ID.

Oliver King, Semalt Manager za uspeh stranke, pravi, da je neželena elektronska pošta ali neželena pošta obrazec za oglaševanje, ki se spremeni v stroške. Če ima vaša mapa »Prejeto« veliko sporočil od podjetij ali oseb, ki jih ne poznate, lahko v računalniku pride do zlonamerne programske opreme - scrivania old wood. Hitra sporočila in e-poštna sporočila so postali znani način razširjanja zlonamerne programske opreme in vohunske programske opreme. Pošiljatelji pošiljateljev neželene pošte vas preganjajo v zlonamerne dejavnosti in skoraj vsak dan pošiljajo veliko nesmiselnih in neuporabnih e-poštnih sporočil. Googlove delnice, ki vsak dan pošiljajo več kot osemdeset milijonov neželenih e-poštnih sporočil, vendar se je mogoče znebiti zlonamernih pojavnih oken in neželene pošte v treh preprostih korakih.

1. korak: Odstranite neželene programe iz brskalnika Google Chrome (samo za Windows):

Če uporabljate napravo Linux ali Mac, morda ne boste dobili koristi od tega koraka..Če uporabljate Google Chrome kot primarne brskalnike, lahko zlahka odstranite ali preprečite pojavljanje škodljivih programov in neželene vsebine na naslednje načine:

 • Namestite vtičnik, kot je Adblock Plus, in odstranite vse neželene programe s klikom na možnost Odstrani. Google Chrome vam bo pomagal odstraniti zlonamerno programsko opremo, prilagoditi nastavitve privzeto in izklopiti razširitve.
 • Ne pozabite znova zagnati računalnika, ko ste namestili in aktivirali ta vtičnik.
 • Če želite vklopiti razširitve, ki jim zaupate, pojdite v možnost Več Tools - Extensions in kliknite gumb Omogoči.

2. korak: Odstranite neželene programe na vseh računalnikih:

Če ste pred kratkim kupili ali prenesli protivirusni program ali program za preprečevanje zlonamerne programske opreme, ga morate zagnati, da čimprej odstranite pop-up in neželeno pošto .

 • V Mac računalniku pojdite na možnost Folder in kliknite gumb Aplikacije.
 • Poiščite pojavne oglase ali neželeno pošto, ki jih ne prepoznate ali želite odstraniti
 • .
 • Kliknite gumb Premakni v smeti in kliknite Empty Trash, da se takoj znebite zlonamerne programske opreme.

3. korak: ponastavite nastavitve brskalnika na vseh računalnikih:

Nastavitve brskalnika lahko v katerem koli računalniku ponastavite z naslednjo metodo:

 • Odprite brskalnik Firefox ali Chrome v računalniku.
 • Kliknite na možnost Nastavitve in pojdite na območje Napredno
 • .
 • Naslednji korak je, da kliknete gumb za ponastavitev in potrdite svoje dejanje tako, da kliknete gumb Shrani.

Sporočila z zlonamerno programsko opremo ali vohunsko programsko opremo lahko prihajajo iz katerega koli vira, tako da lahko zgornje metode prilagodite tako, da odstranite vse od njih. Ne glede na to, ali ste prejeli sumljive e-pošte ali videli nadležne pojavne okne, jih boste lahko znebili in varno in varno brskali po spletu. Medtem ne smete nikoli odpirati e-poštnih sporočil in besedilnih sporočil nepoznanih pošiljateljev!

November 30, 2017