Back to Question Center
0

Semalt prinaša ključne informacije o tem, kako blokirati napotiteljev spam z uporabo Nginxa

1 answers:

Ko kopirate programsko opremo za analitiko, ki išče priložnosti in zamisli, ste morda naleteli na nekaj referenčnih spamov. Te napotitve že dolgo obstajajo, vendar jih je Darodar vzel na drugo raven.

Ivan Konovalov, Semalt Manager Customer Success Manager, pravi, da je Darodar lažno SEO orodje, ki je ugrabil botnet - precio servidor pagina web. Prišel je z novim načinom oglaševanja, kjer uporablja strategijo, s katero bo vaše spletno mesto preplavilo različne IP-ji, države in celo naprave v različnih časih, vendar bodo vsi imeli enako napotitev. Upajo, da takoj, ko boste opazili ta sumljiv promet, boste želeli preučiti več o tem in na dolgi rok boste kupili svoje izdelke.

Ko je Darodar uspel s tovrstnim oglasom, je večina spletnih mest začela uporabljati neželeno pošto in je dosegla točko korupcije in izkrivljanja analize spletnega mesta. Postala je ena od glavnih kršiteljev spletnih strani.

Zakaj postaja vprašanje za spam referrer vprašanje?

Razen izkrivljanja in poškodovanja vaše spletne strani z nepomembnimi podatki, je neželena pošta velika izguba časa. Večina ljudi se pritožuje nad tem, kako težko je to, če poskušate razložiti o družbi Darodar strankam in zakaj jih ne bi smeli prezreti. Čeprav je mogoče z orodjem Google Analytics ustvariti filter za pomoč pri filtriranju napačnih napotiteljev, edina stvar, ki jo ta rešitev opravi, je prikrivanje težave.

Ko pošiljatelji neželene pošte pazejo ali obiščejo vašo spletno stran, začnejo uporabljati vire vašega strežnika, vendar to niso stvari, ki jih potrebujete. Nalaganje strežnika pomeni, da postane počasno obremenitev, kar lahko privede do visokih stopenj odklona in slabega uvrstitve.

Ključ za ustavitev te težave je blokirati, preden se na vaši spletni strani registrira kot napotitelj. Obstajajo različni načini za doseganje tega cilja, eden od njih pa je uporaba nginxa. Samo sledite naslednjim korakom:

Ustvarite naslednji globalni imenik pravilnikov nginx:

sudo mkdr / etc / nginx / global

sudonano / etc / nginx / globalni / sodni spam. conf

Ko ustvarite imenik, prilepite spodnje besedilo v urejevalnik, nato ga shranite in zapustite;

##

# Izključitve napotiteljev

##

, če ($ http_referer ~ "(semalt \ .com | gumbi za spletno stran \ .com)") {

nastavite $ prepovedano "1";

}

, če je ($ prepovedano) {

vrnitev 403; - +

}

Ti koraki vam bodo pomagali pri odkrivanju in blokiranju gumbov za spletne strani.com in darodar.com. Ti dve glavni storilci spletnih strani, vendar lahko še vedno blokirate katero koli drugo neželeno pošto, ki jo želite. Sintaksa konsistentnega izraza prevzame ime gostitelja, oddaja obdobja s povratno linijo in se jim pridruži z vrstico.

V konfiguracijsko datoteko spletnega mesta dodajte;

Strežnik {

vse stvari, ki so že

vključujejo / etc / nginx / global / *

}

Ponovitev tega postopka je lahko dolgočasno, saj morate to storiti za vsako spletno stran, vendar je stvar, da jo boste lahko znova uporabili v prihodnosti, tako da dodate nove globalne imenike v imenik / etc / nginx / global /. Če vaša spletna stran vsebuje predlogo, bo odlična, če dodate vrstico.

Da bi zagotovili, da ni napak pri tipizaciji:

Sudo nginx -t, nato znova naložite Nginx konfiguracijo, in od tod bo vaše spletno mesto dobro iti.

.
November 30, 2017