Back to Question Center
0

Semalt razlaga, kako blokirati pop-up dodate v operacijskem sistemu Windows

1 answers:

Odkar je leta 2017, je pošteno reči, da je tehnologija že več časa prevzela naše življenje. Internet zdaj povezuje vse več naprav vsako sekundo in količina informacij, ki jo prehajajo, je izjemno velika. Po mnenju Lise Mitchell Semalt Customer Success Manager, to dejstvo prinaša veliko možnosti in prednosti, vendar ima tudi nekaj težav, od katerih je ena pogosto nadležna za uporabnike: ukvarjanje s pojavnimi oglasi !

Če uporabljate Windows na vašem računalniku, ste v življenju nedvomno naleteli na to težavo. Po namestitvi sistema se vse izvaja gladko in ni težav z pojavnimi okni, ki se začnejo pojavljati po nekaj sejah uporabe. Po tem času problem postane vse bolj boleč za reševanje, čeprav skoraj nobeden od teh oglasov ni povezan z operacijskim sistemom Windows - koko nangang. V tem članku želimo predstaviti nekaj načinov reševanja enega najpomembnejših težav brskanja po spletu: kako blokirati oglase v pojavnih oknih .

Preden začnemo s čiščenjem, bi radi vzeli trenutek, da pojasnimo, od kod prihajajo ti pojavna okna. Ker ne prihajajo iz operacijskega sistema Windows, njihovo poreklo ponavadi leži na spletnih mestih, ki namestijo zlonamerno programsko opremo, adware ali celo PUP-je (potencialno neželene programe). Veliko programov je nagnjeno k izdelavi pojavnih oken, kar je še en del problema. Ne glede na njihov izvor, blokiranje pojavnih oken je dvostopenjski postopek: najprej očistite računalnik z zlonamerno programsko opremo ali adwareom in nato uporabite razširitve brskalnika za blokiranje pojavnih oken v njihovih skladbah.

Nekaj ​​stvari lahko storite:

1..Očistite svoj okenski sistem. Običajno izvajanje standardnega protivirusnega programa, kot je AVG, ni dovolj. Potrebovali boste posebno strokovno oskrbo, kot je program Malwarebytes Anti-Malware, del programske opreme, ki je posebej zasnovana za odstranjevanje kakršne koli zlonamerne programske opreme, ki jo najdete v računalniku. Podobno lahko uporabite program, kot je AdwCleaner, da odstranite Adware. Ti programi so prosti za uporabo in so zelo koristni, samo se zavedajte, ko jih uporabljate, saj ne želite zbrisati nekaj pomembnega po naključju ali s preveč omejevalnim.

2. Namestite dodatke za brskalnik. Večina dodatkov deluje na več brskalnikih: Google Chrome, Firefox, Edge, Opera ali Safari. Ti dodatki so specializirani za analizo prometa in blokiranje vseh pojavnih oken, ki jih najdejo. Nastavitev najdete v meniju »Vsebina« v možnostih brskalnika in zveni nekaj v vrstici »Ne dovolite, da bi katera koli stran prikazala pojavna okna« - ta primer je iz Chroma. Čeprav brskalniki prihajajo z lastnim pop-up blokatorjem, priporočamo, da namestite še eno, kot so Ghostery, uBlock Origin ali AdBlock plus.

3. Ustavite posnetke in oglase v sistemu Windows. Obstajajo zakonite spletne strani, ki radi uporabljajo pojavna okna, kot so Ask, Microsoft Bing ali Google. Te bodo pogosto namestile PUP-je, če izberete izrecno različico namestitve kateregakoli svojega izdelka. Bodite pozorni na to, kar preverite ali ne preverite med namestitvenim procesom ali uporabite pameten program, imenovan Unchecky, ki to lahko naredi tudi po namestitvi programske opreme.

Poleg tega ima Windows 10 celo pojavna okna. Seveda ni tako moteče kot druge, vendar v začetnem meniju daje "predlagane aplikacije". Če jih želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite ploščico in izberite »Odstrani vse predloge«.

Upamo, da se bodo naše smernice za odstranjevanje dodatkov bistveno izboljšale vaše izkušnje z brskanjem in spletnim brskanjem. Pop-up so eno najbolj neprijetnih vprašanj, s katerimi se je treba v tem času soočiti, in nihče ne bi moral trpeti več, kot je potrebno.

November 29, 2017