Back to Question Center
0

Semalt razlaga, zakaj ne bi smeli klikati "Odjavi" v mapi neželene pošte

1 answers:

Vsak dan imamo veliko neželenih in nadležnih e-poštnih sporočil, čiščenje ali filtriranje s klikom na gumb Odjava ni dovolj. Nekatere prejete e-pošte lahko vsebujejo sumljive povezave, ki kmalu postanejo velik problem za vas. Verjetno je, da boste na koncu pošiljateljem pošiljali veliko podatkov o vas, na primer podatke o vaši kreditni kartici, PayPal ID, uporabniško ime, geslo, domači naslov, kontaktno številko in naslov vašega podjetja. Prav tako jim lahko zagotovite priložnosti, da okužijo vaš sistem z zlonamerno programsko opremo in virusi. Seveda ni vsaka oseba, ki vam pošilja e-pošto, prevara ali heker - cat6 benefits. Če osebno poznate pošiljatelja in verjamete, da je zanesljiv, lahko varno odprete in berete svoja e-poštna sporočila redno .

Tukaj je Max Bell, Semalt Customer Success Manager, navedel razloge, zakaj je odjavitev iz glasil ali promocijskih e-poštnih sporočil lahko škodljiva za vas:

1. Potrdili ste svoj e-poštni naslov hackerju:

Večina ljudi ne ve, da je s klikom gumba za odjavo lahko nevarna za njih, ker hčerki potrdijo, da so njihovi e-poštni naslovi aktivni in veljavni. Na primer, če je pošiljatelj vpleten v širjenje zlonamerne programske opreme na internetu in ste ga napačno kliknili na svojo povezavo, bo vedel, da je vaš ID aktiven in redno preverjate svoja e-poštna sporočila. Najslabši del je, da boste sedaj prejeli veliko e-poštnih sporočil od pošiljateljev neželene elektronske pošte, ki želijo trik..

2. Pokažite zanimanje za svoje ponudbe:

Ko kliknete gumb Unsubscribe, boste spammersu dovolili vedeti, da ste prebrali svoja e-poštna sporočila in da jih zanima njihova ponudba. V tem primeru vam bodo vedno pošiljali več sporočil z več ponudbami. Branje svojih e-poštnih sporočil in odpiranje priponk bo za vas potrebno. V nasprotnem primeru bodo grozili, da boste svoje osebne podatke razširili na internetu. Za njih je pomembno, da je vaš denar, in se lahko celo pretvarjajo, da so tuja princesa in vas prosijo za pomoč.

3. Ne morete prejemati e-poštnih sporočil od prijateljev in družine:

Hekerji ali pošiljatelji neželene elektronske pošte lahko omejijo vaše e-poštne naslove za svoja sporočila; to pomeni, da ne boste mogli prejemati e-poštnih sporočil od prijateljev, strank in družinskih članov. Zato morate razmisliti trikrat, preden kliknete gumb Unsubscribe, ker je verjetno, da vam bodo poslali zlonamerno programsko opremo, da bi vaš e-poštni ID prevzeli, da bodo vedno prejemali svoja e-poštna sporočila in preprečili prihod e-poštnih sporočil iz vašega kroga.

Sklepna ugotovitev

Dovolite mi, da vam povem, da je klik na ta gumb Unsubscribe lahko goljufiv in vaš e-poštni naslov ne bo odstranjen s seznama nezaželenih pošiljateljev. Vendar pa lahko sledite tem korakom, da preprečite, da bi njihova e-poštna sporočila v prihodnje draži: preverite neželeni naslov neželene pošte in ne kliknite tega gumba za odjavo, če je v mapo z neželeno pošto prispelo e-poštno sporočilo. Takoj ukrepajte in namestite protivlomni program. Prenos takšnega programa iz interneta je zelo enostaven.

November 30, 2017