Back to Question Center
0

Semalt: Spam socialnega medija, o katerem bi morali vedeti

1 answers:

Spam je nezaželena in nepomembna skupina sporočil, poslana velikemu številu uporabnikov interneta. Pošiljatelji neželene elektronske pošte uporabljajo različne tehnike za širjenje neželene vsebine, saj želijo ujeti uporabnike v lažnih napadih, zlonamerni programski opremi in povezanih programih. Artem Abgarian, Semalt Senior Customer Success Manager, navaja, da je bil predvsem vir neželene pošte uporabljen kot vir komunikacije, zdaj pa se je lotil resne oblike in ga je treba čim prej rešiti. Poleg neželene elektronske pošte in socialnih medijev je vsaka razširjena težava, ki jo je mogoče razdeliti na pet različnih vrst:

Lažni profili in računi družbenih medijev:

Lažni računi socialnih medijev in profili so ključ do spamiranja. Hekerji ustvarijo veliko Facebook in Twitter profilov, večinoma z imeni in pikami deklet, da privabijo kar največ uporabnikov. Hočejo pridobiti verodostojnost in prepoznavnost za svoja spletna mesta in vas ujeti na veliko načinov - advantages of payroll management system project. Lahko se pretvarjajo, da so slavne osebe, politiki, javne osebnosti ali kriketaši in želite, da jih radi in delijo svoje objave.

Sporočila v razsutem stanju:

Sporočila v razsutem stanju so sporočila z enakim imenom ali besedilom, ki so hkrati poslana na veliko uporabnikov socialnih medijev..Nekateri neželeni elektronski pošti ustvarjajo lažne račune in objavljajo podvojena sporočila v rednih časovnih presledkih. Hočejo ustvariti nered za zakonite uporabnike ali želijo privabiti nekoga s svojimi ponudbami in povezanimi povezavami. Uporaba večjih sporočil v družabnih medijih se je začela leta 2009. V tem času so nekatera spletna mesta z neželeno pošto, ki so ponudila delovna mesta, prevarala uporabnike in jim zaupala, da so njihovi profili in spletna mesta pristni.

Zlonamerne povezave:

Zlonamerne povezave se prek spleta razširjajo prek spleta in hekerji ali pošiljatelji neželene elektronske pošte ciljajo na škodo, škodo ali zavajajočo veliko spletnih mest ali naprav. Ko kliknete katero od teh povezav, boste morda preusmerjeni na profil Cvrkutati, Google+ ali Facebook, ki nima nobene zveze z legitimnostjo. Dejansko so uporabniki prisiljeni klikati na te zlonamerne povezave in hekerji širijo zlonamerno programsko opremo na socialne medije za krajo zasebnih podatkov in bančnih podatkov.

Goljufive ocene:

Različni izdelki in storitve se prodajajo na internetu, seveda pa je najbolj priljubljen kraj za to socialne medije. Na žalost izdelka ne boste vedno dobili na sliki, ker hekerji preprosto plačujejo uporabnike za pozitivne ocene. Takšna praksa omogoča spletnim goljufarjem, da prodajajo več in več izdelkov in naredijo svojo poslovno uspešnost.

Neželena vsebina:

Spletna stran socialnih medijev ne želi, da bi njeni uporabniki delili neželeno in pretirano vsebino; je tudi oblika neželene pošte, ki dobro deluje za pošiljatelje pošiljateljev neželene elektronske pošte in ni uporabna za blagovne znamke in zakonite organizacije. Pravzaprav se Facebook poveže veliko nepomembnih objav, veliko strani in profilov pa se zaustavi za izmenjavo neželenih stvari vsako sekundo. Gre za ukrep, ki bi ga bilo treba čim prej odstraniti.

November 30, 2017