Back to Question Center
0

Semalt vam daje 7 Surefire nasvetov o tem, kako se boriti proti kriminalcem Cyber

1 answers:

Svetovna spletna stran (ali internet) je neverjeten vir. S klikom na gumb prinaša novice, šport, zabavo, spletno nakupovanje in številne druge storitve od udobja vaše dnevne sobe. Pridi, da razmišlja o tem, internet vam omogoča igranje virtualnega šaha z nasprotnikom iz tisoč kilometrov stran, ogledovanje, pregledovanje in ocenjevanje filmov, delo na domu in tako naprej - company in cloud computing.

Vendar, kolikor vam je všeč udobje in anonimnost interneta, prihaja z nevarnostmi. Hekerji, spletni scammers in tatovi identitete lahko pridobijo dostop do svojih zasebnih podatkov. Kot tak, bi morali zaščititi vaš računalnik, zaupne podatke in finance od kiber kriminalcev.

Te 7 nasvetov, ki jih je določil vodilni strokovnjak Semalt Digital Services, Ryan Johnson, bi morali začeti.

1. Zaščitite svojo identiteto

Ali ste vedeli, da milijoni ljudi vsako leto postanejo žrtve kraje identitete? To je glede na statistične podatke, ki jih je predložila Zvezna komisija za trgovino. Ne bodi žrtev. Vaše osebne podatke, če ste padli v napačne roke, se lahko uporabijo, da vam odrežemo s težko zasluženim denarjem. Kako dobijo te informacije? No, uporabljajo phishing prevara - tukaj vam bodo poslali e-poštno sporočilo, pojavno okno ali besedilo, ki trdi, da je to zaupanja vredna institucija (tista, s katero običajno poslujete), ki iščejo posodobitev svojega profila.

2. Izogibajte se lažnim predstavam z:

  • Ne odgovarjate na e-poštna sporočila, pojavna okna ali besedilna sporočila, ki zahtevajo vaše osebne podatke.
  • Ne sledite pozivom, kot so klicanje številke ali preusmeritev na spletno mesto, kot je bilo predpisano v pojavnem, besedilnem ali e-poštnem sporočilu.

Tukaj je dejstvo, ki bi ga morali vedeti: lahko razkrijete osebne podatke. Če in samo če je prejemnik zaupanja vreden. Preberite pravilnik o zasebnosti spletnega mesta, na katerem deskate. Ugotovite, ali so podatki posredovani tretjim osebam in zakaj? Vedno delajte s spletnimi mesti z naslovom https: //. So varni.

3. Spoznajte, s kom se ukvarjate

V virtualnem svetu obstajajo goljufi, tako kot obstajajo v resničnem svetu..Na žalost tega ne morete ugotoviti tako, da gledate le na njihova spletna mesta. Cyber ​​kriminalci so pametni ljudje. Prenesli bodo kot legitimno podjetje. Če želite nekaj kupiti na spletu, upoštevajte naslednje:

  • Pokliči jih. Če jih telefon ne more doseči, potem kupite drugje.
  • Poiščite mnenja o podjetju.
  • Izogibajte se skupni rabi datoteke prek omrežij peer-to-peer (p2p). S tem se lahko zlonamerni program in ransomware infiltrirajo v sistem, s čimer ustvarite zanko, prek katere se ukradejo zasebni podatki.

4. Posodobite protivirusni in požarni zid

Če večino časa porabite na spletu, morate požarni zid in protivirusni računalnik vedno zagnati in posodabljati. Novi protivirusni programi so privzeto brezplačni poskusi. Plačajte naročnino, da v celoti izkoristite ugodnosti. Skratka, nastavite požarni zid, namestite protivirusni program (posodobljeno različico) in programsko opremo za preprečevanje vohunske programske opreme.

5. Posodobite svoj spletni brskalnik in operacijski sistem

Uporabite najnovejšo različico vašega spletnega brskalnika med zagonom legitimnega operacijskega sistema. Izogibajte se piratskim operacijskim sistemom.

6. Pazite na gesla

Za zaščito vaših gesel uporabite sistem za upravljanje gesel. Gesla ne delite z gesli v besedilnih datotekah. Če je potrebno, uporabite te tehnike:

  • Izogibajte se osebnim imenom, ker jih je mogoče uganiti.
  • Uporabljajte vsaj sedem znakov, ki jih je najbolje kombinirati s številkami in drugimi posebnimi znaki.
  • Uporabite druga gesla za različne profile.
  • Geslo redno spreminjate.
  • Uporabite dvotirno identifikacijo za ključne račune.

7. Nastavite načrt B

Morda je pametna ideja, da vedno imate rezervni načrt. Na primer, namesto da shranite vse pomembne datoteke, shranjene v računalniku, naložite datoteke v oblake ali jih zapisujte na DVD.

Če sumite, da se zlonamerna programska oprema pojavi in ​​preveri, ali so vaše protivirusne programe, požarni zid in protivirusna programska oprema že vklopljeni.

November 28, 2017